• +381 21 400 148
 • +381 21 496 333
 • +381 63 271 202
 • +381 64 113 8581

Kurs za pomoćnog radnika u kuhinji

Šifra oglasa: 2395

Opis

Obuka i osposobljavanje za pomoćnog radnika u kuhinji

Pomoćni radnik je izuzetno važna pozicija u ugostiteljstvu. Pomoćni radnik predstavlja desnu ruku kuvaru u kuhinji i njegova uloga je u celom procesu pripreme jela i funkcionisanja rada kuhinje nezamenljiva. Od njegove brzine i spretnosti da efikasno i na pravi način izvrši sve pripremne radnje u kuhinji, zavisi i celokupan krajnji rezultat.

Za pomoćnog radnika u kuhinji vam nije potrebna diploma i stručno znanje, nego spretnost i brzina u radu. Pomoćni radnik u kuhinji je izuzetno tražena pozicija u sferi ugostiteljstva i zato smo na osnovu našeg dugogodišnjeg iskustva i znanja u ovoj oblasti i potražnje na tržištu rada napravili kvalitetan i sveobuhvatan program obuke i osposobljavanja za ovo izuzetno traženo zanimanje u današnje vreme.

Cilj nam je da što veći broj ljudi dobije adekvatnu obuku i odgovarajuće znanje iz ove oblasti, nauči pravilan pristup poslu, a zatim da im nakon završene obuke pomognemo da uđu u ovaj posao tako što ćemo najboljim polaznicima da pružimo mogućnost zaposlenja kod naših poslodavaca u zemlji ili inostranstvu.

Kako bi od početka stekli pravilne osnove rada kurs početnike vodi na sjajan način kroz ovu oblast uz stručno vođstvo profesora gastronomije Nikole Vuksanovića koji prati polaznike na svakom koraku tokom obuke. Detaljno i precizno pokazuje sve segmente rada u kuhinji, uči ih kako da pravilno rukuju priborom, kako da se snađu u kuhinji, poštuju higijenske propise, uči ih pravilnoj pripremi namirnica, njihovoj toplotnoj obradi, dekoraciji hrane, čuvanju namirnica i još mnogo toga. 

Kurs je izuzetno koristan i za one koji žele da uđu u svet kulinarstva i žele da otkriju u kom segmentu kuhinje se najbolje snalaze i vide sebe, a zatim da se usmere i usavrše u određenoj oblasti.

PROGRAM KURSA

Teorijski + praktični deo: prikaz kratkih video snimaka, koji su odgovarajući primeri iz dobre proizvođačke prakse uz prezentaciju i stručno vođstvo profesora Nikole Vuksanovića.

Trajanje kursa: 4 nedelje, 1x nedeljno po 2 sata

Zbog aktuelne epidemiološke situacije kako bi smanjili rizik u cilju zaštite zdravlja naših polaznika kurs će se odvijati online i shodno tome je prilagođen takvoj vrsti nastave.

Na kursu dobijate teorijska znanja iz ove oblasti praćena prezentacijom i detaljnim video snimcima koji prikazuju temeljno svaku temu koja se obrađuje, uz stručno vođstvo i objašnjenja profesora Nikole Vuksanovića. Tokom trajanja časa možete direktno da mu postavljate pitanja o svim nejasnoćama i nedoumicama na koja naiđete tokom trajanja predavanja i prezentacije. Nakon svakog časa dobijate materijal sa snimcima i imate mogućnost da odradite praktičan deo odmah nakon časa, a sledeći put da postavite pitanja vezano za sve nejasnoće na koje ste naišli u toku vašeg praktičnog rada.

Online kurs usavršavanja se sprovodi preko aplikacije Zoom, za šta je neophodno da imate istu instaliranu na telefonu ili kompjuteru. Preporuka je da imate na kompjuteru jer na taj način imate dostupan veći ekran i jednostavnije je pratiti program i video zapise. Kursevi se pohađaju u grupi (od 2 do 9 polaznika). Online kurs usavršavanja se bazira na Power point prezentaciji (koju pratite tokom Zoom predavanja) i prikazu kratkih video snimaka, koji su odgovarajući primeri iz dobre proizvođačke prakse. Nakon pohađanja online kursa, dobija se Sertifikat i priručnik u pdf formatu, sa svim temama koje su bile obuhvaćene kursom. 

TEME I OBLASTI

1. BEZBEDNOST HRANE, PRAKSA I RUKOVANJE HRANOM (Prijem i skladištenje hrane, Rukovanje hranom i kontrola temperature tokom proizvodnje, Praksa dobre lične higijene, Bezbednost osoblja)

2. MODERNE METODE TOPLOTNE OBRADE HRANE (Osnovne metode toplotne obrade, Sous Vide)

3. PLANIRANJE I ORGANIZACIJA PROIZVODNJE - MISE EN PLACE (Pripremne radnje, Predpriprema – Delimična obrada namirnica)

4. PRIMENA MESA, ŽIVINA I RIBA U GASTRONOMIJI (Vrste, izbor toplotne obrade i primena mesa Goveda, Živine Riba) 

5. SALATE I PRELIVI (Primena i saveti) i DEKORACIJA (Prezentacija hrane, Prezentacija hrane na tanjiru)

6. DORUČAK (Primena i priprema jela od jaja, omleti, fritata; Kako pripremiti buffe za doručak)

Dodatne pogodnosti za polaznike:

 • knjiga autora (edukatora) sa popustom od 20% koja prati teme koje se obrađuju tokom kursa
 • polaznici postaju naši kandidati sa prioritetom za pronalazak posla
 • obezbeđen posao za najbolje polaznike
 • popust na naredne kurseve i obuke u okviru centra od 10%
 • ponuda kurseva stranih jezika specijalno dizajniranih za oblast kojom se bave, uz specijalan popust od 20%
 • zatvorena facebook grupa
 • podrška i mogućnost konsultacija za vreme kursa, kao i mesec dana nakon kursa.
 • sertifikat na kraju za uspešno pohađanje Kursa za obuku i osposobljavanje za pomoćnog radnika u kuhinji.

PRIJAVE SU U TOKU! Pozovite nas i prijavite se putem maila edukacija@agava.rs ili telefona 063/7308484


7800.00 RSD

Molim ulogujte se na sistem

Znate li nekog ko traži posao ili bi koristio ovu uslugu? Pozovi prijatelja i zaradi