KURS ZA OBUKU KUVARA
Kada ste prvi put poželeli da postanete kuvar? Volite da kuvate i uživate u pravljenju jela? Želite da se profesionalno usmerite u tom pravcu i proširite svoje znanje?
Prilika da uložite u sebe i obučite se za jedno od najtraženijih zanimanja današnjice je odličan izbor!
Kulinarstvo je oblast koja se stalno razvija, a mogućnosti za pronalaskom posla u ovoj oblasti su uvek velike. Prilike za zaposlenjem bićemo u mogućnosti i mi da vam ponudimo nakon završene obuke kod naših brojnih poslodavaca u zemlji i inostranstvu sa kojima imamo dugogodišnju saradnju.
U okviru kursa ćete uz stručno vođstvo vrhunskog majstora kulinarstva Nikole Vuksanovića,
profesora gastronomije, obraditi veliki broj tema i zajedničkim radom proći sve važne segmente rada u kuhinji, kao i naučiti da pripremate veliki broj zanimljivih i ukusnih jela. Dovoljno je samo da pogledate koje su sve oblasti obuhvaćene programom i biće vam jasno koliko ćete neprocenjivog znanja i vrednih umeća dobiti u toku perioda njegovog trajanja.
Ono što ističemo kao najveću vrednost kursa je to što u okviru njega nećete dobiti samo teorijska znanja, nego ćete biti u prilici da stečena teorijska znanja odmah na licu mesta i primenite u praktičnom radu u okviru našeg centra.
Kombinacija teorijskog znanja i praktičnog rada predstavlja idealan spoj i daje uvek najbolje rezultate.
Dok budete učili i
osmišljavali kombinacije svojih novih jela sve više ćete postajati svesniji bogatstva
i raznovrsnosti koje nudi ovaj poziv i poželećete još više da zakoračite u čudesan svet kulinarstva ispunjen brojnim
mogućnostima!
Saznajte koje su to ključne osobine, koje pored znanja i veština mora neko da poseduje kako bi postao dobar kuvar Ključne osobine dobrog kuvara
PROGRAM KURSA
TRAJANJE: 5 nedelja, 1x nedeljno po 3 sata
CENA: 165 eura, plaćanje 30 eura po prijavi, ostatak u dve mesečne rate
MESTO: Novi Sad
POČETAK: April
TEME I OBLASTI
1. BEZBEDNOST HRANE, PRAKSA I RUKOVANJE HRANOM (Prijem i skladištenje hrane, Rukovanje hranom i kontrola temperature tokom proizvodnje, Praksa dobre lične higijene, Bezbednost osoblja)
2. SAVREMENI TRENDOVI U ISHRANI (Specijalni obroci, Alergije - intolerancija na hranu)
3. PISANI RECEPTI (Standardizovana receptura, Konvertovanje recepta)
4. MODERNE METODE TOPLOTNE OBRADE HRANE (Osnovne metode toplotne obrade, Sous Vide)
5. PLANIRANJE I ORGANIZACIJA PROIZVODNJE - MISE EN PLACE (Pripremne radnje, Predpriprema – Delimična obrada namirnica)
6. FONDOVI I SOSOVI (Mother sause, Hladni sosovi, Salsa, Reliš i Čatni)
7. PRIMENA MESA, ŽIVINA I RIBA U GASTRONOMIJI (Vrste, izbor toplotne obrade i primena mesa Goveda, Živine i Riba)
8. PRIMENA I TOPLOTNA OBRADA POVRĆA, VOĆA, TESTENINE I ŽITARICA (Kako se toplotno obradi povrće,voće, pasta i pirinač)
9. SALATE I PRELIVI (Primena i saveti) i DEKORACIJA (Prezentacija hrane, Prezentacija hrane na tanjiru)
10. DORUČAK (Primena i priprema jela od jaja, omleti, fritata; Kako pripremiti buffe za doručak)
Ukoliko vas zbog aktuelne epidemiološke situacije ili usled nemogućnosti dolaska na časove više zanima online način rada pogledajte našu varijantu Kurs za obuku kuvara-online
Dodatne pogodnosti za polaznike:
PRIJAVE SU U TOKU! Za više informacija i prijave kontaktirajte nas putem maila edukacija@agava.rs ili telefona 063/7308484
Molim ulogujte se na sistem
Znate li nekog ko traži posao ili bi koristio ovu uslugu? Pozovi prijatelja i zaradi