• +381 21 400 148
  • +381 21 496 333
  • +381 63 271 202
  • +381 64 113 8581

Kurs i obuka za negovatelje - starih i bolesnih lica

Šifra oglasa: 2380

Opis

Kurs i obuka za negovatelja – starih i bolesnih osoba

 

 

Volite da pomažete i brinete o drugima? Saosećajni ste? Pažljivi ste i rado slušate drugu osobu?
Verujete da osmeh može da olakša probleme? Onda je kurs za negovatelja prava obuka za Vas.

 

Usluge pružanja zdravstvene nege osim medicinskih sestara i tehničara, sprovode i negovatelji.
Ove usluge se osim u bolnicama, klinikama i drugim zdravstvenim ustanovama, mogu pružiti i  u domovima za stra lica. Naša ustanova u saradnji sa najboljim privatnim i državnim gerontološkim centrima organizuje Kurs za negovatelje – starih i bolesnih osoba. Omogućili smo i besplatne konsultacije sa predvačem kako biste imali bolji uvd u obuku za negovatelje. Naš sertifikat je garant kvalitetnog obrazovanja i daje prednost prilikom zapošljavanja. Ukoliko želite da budete priznati na tržištu rada i olakšate sebi mogućnost zapošljavanja, ovo je pravi izbor za Vas. Imajući u vidu da smo od ustanova od poverenja naši sertifikati su priznati i pouzdana garancija kvaliteta jer posedujemo iskustvo duže od 5 godina i preko 50 i više polaznika koji su uspešno završili kurs za negovatelja i koji su zadovoljni.

S obzirom da preko naše firme DOO „AGAVA“, agencije za zapošljavanje koja uspešno posluje skoro 30 godina, svaki naš polaznik završenog kursa ima prioritet u zapošljavanju u zemlji i inostranstvu.

 

 

 

Posao negovatelja je zahtevan, ali zbog srdačnog i empatičnog posvećivanja korisnicima, posebno bolesnim, čini taj posao humanim i važnim. Savesno sprovedena nega, ima za cilj da se teško stanje bolesnika olakša, da se on duhovno i fizički rehabilituje, udobno oseća, stekne poverenje u osoblje i da se adaptira novonastalim životnim okolnostima. Budući da se radi o osobama „treće“ životne dobi, koje najčešće imaju slabiju fizičku kondiciju, bolesnim osobama, osobama koje se osećaju usamljeno, neretko i odbačeno od posebnog značaja je lepa reč i osmeh, iz kojeg se može i treba pročitati uteha i nada. Najvažnija osobina je zadržati pozitivan stav prema starosti.

Negovatelj/negovateljica je osoba koja svojim prisustvom uliva poverenje, daje snagu i motiviše na izdržljivost. Osim što i pomaže, negovatelj s jedne strane, takođe mora biti osoba koja je aktivan slušalac, dok sa druge strane, to mora biti osoba koja zna tešiti, biti blaga i strpljiva osoba. Po obavljenoj praktičnoj obuci, polaznik iz doma za stare, bolnica i sličnih ustanova u koje je upućen, dobija potvrdu o uspešno obavljenoj praksi i time stiče uslov da polaže ispit. Nakon uspešnog polaganja ispita polaznici dobijaju sertifikat stručne osposobljenosti za negovatelja starih i bolesnih osoba na srpskom, nemačkom i engleskom jeziku.

 

Polaznici Kursa za negovateljicu – starih i bolesnih osoba osposobljavaju se za stručno obavljanje sledećih radnih zadataka:

 

Primenjuju osnovne principe zaštite starih, nemoćnih, hendikepiranih i hroničnih bolesnika, kako  u socijalnim i zdravstvenim ustanovama, tako i u kućnim uslovima;

 

Prepoznaju specifičme probleme starih lica, identifikuju i razumeju probleme starih; vrše procenu funkcionalnih sposobnosti i mogućnosti samozbrinjavanja i zbrinjavanja starih lica u ustanovama zdravstvene zaštite;

 

Poseduju veštine komunikacije sa bolesnicima, rodbinom i kolegama;

 

Vrše zdravstvenu negu starih u odnosu na telesne, socijalne i psihološke potrebe i probleme;

 

Zaduženi su za uređenost bolesničke sobe i neposredne okoline, što uključuje nameštanje kreveta, menjanje posteljine i održavanje higijene;

 

Uglavnom rade po uputstvu ili uz nadzor lekara ili drugog medicinskog osoblja.

 

Vreme trajanja kursa za negovatelja:

Fond je 10 školskih časova.

 

Teorijska nastava održava se jednom ili dva puta nedeljno u dogovoru sa polaznicima, po 2 školska časa u „AGAVA“ agenciji. Ukupan fond nastave je 10 školskih časova.

Praktična nastava se odvija u domovima za stara lica sa kojima „AGAVA“ ima saradnju. Ukupan fond praktične nastave iznosi 120 školskih časova.

 

Dinamiku polaznik dogovara sa mentorom iz doma za stare, od čega zavisi vreme trajanja obuke.

 

Cena i načini plaćanja kursa za negovatelje:

Kurs možete platiti na 6 rata sa prvom već od 9.250 rsd sa uključenim priručnikom uz dinamiku plaćanja koja prati dinamiku nastave;

Cena obuke za negovatelje iznosi 30.000 rsd za grupnu nastavu, a za pojedinačnu 40.000 rsd.

 

OBAVEZAN JE SANITARNI PREGLED ZA UPISANE POLAZNIKE DO KRAJA DO KRAJA ZAVRŠNOG ISPITA. Upiši se odmah.

 

Za plaćanje uplatnicom, od 3 do 4 mesečne rate, priznanica Udruženje građana „AGAVA“, čekovima građana do 6 rata i administrativnom zabranom do 6 rata.

 


0.00 RSD

Molim ulogujte se na sistem

Znate li nekog ko traži posao ili bi koristio ovu uslugu? Pozovi prijatelja i zaradi