• +381 21 400 148
  • +381 21 496 333
  • +381 63 271 202
  • +381 64 113 8581

Kurs za pomoćnog radnika u kuhinji

Šifra oglasa: 2395

Opis

Obuka i osposobljavanje za pomoćnog radnika u kuhinji

Pomoćni radnik u kuhinji je izuzetno važna pozicija u ugostiteljstvu. Pomoćni radnik predstavlja desnu ruku kuvaru i njegova uloga je u celom procesu pripreme jela i besprekornog funkcionisanja kuhinje nezamenljiva. Od njegove brzine i spretnosti da efikasno izvrši sve pripremne i pomoćne radnje u kuhinji, zavisi celokupan krajnji rezultat rada u kuhinji.

Za pomoćnog radnika u kuhinji vam nije potrebna diploma i stručno znanje, nego spretnost i brzina u radu. Pomoćni radnik u kuhinji je izuzetno tražena pozicija u oblasti ugostiteljstva i zato smo na osnovu našeg dugogodišnjeg iskustva i znanja u ovoj oblasti i potražnje na tržištu rada napravili kvalitetan i sveobuhvatan program obuke i osposobljavanja za ovo izuzetno traženo zanimanje u današnje vreme.

Cilj nam je da što veći broj ljudi dobije adekvatnu obuku i odgovarajuće znanje iz ove oblasti, nauči pravilan pristup poslu, a zatim da im nakon završene obuke pomognemo da uđu u ovaj posao tako što ćemo najboljim polaznicima da pružimo mogućnost zaposlenja kod naših poslodavaca u zemlji ili inostranstvu.

Kako bi od početka stekli pravilne osnove rada kurs početnike vodi na sjajan način kroz ovu oblast uz stručno vođstvo profesora gastronomije Nikole Vuksanovića koji prati polaznike na svakom koraku tokom obuke. Detaljno i precizno pokazuje sve segmente rada u kuhinji, uči ih kako da pravilno rukuju priborom, kako da se snađu u kuhinji, poštuju higijenske propise, uči ih pravilnoj pripremi namirnica, njihovoj toplotnoj obradi, dekoraciji hrane, čuvanju namirnica i još mnogo toga. 

Kurs je izuzetno koristan za one koji žele da uđu u svet kulinarstva i otkriju u kom segmentu kuhinje se najbolje snalaze i najviše ih zanima, a zatim da se usmere i usavrše u određenoj oblasti.

Kurs se odvija u našem centru, gde uz kombinaciju teorijskog znanja i praktičnog rada dobijate sva potrebna znanja za obavljanje ovog poziva i mogućnost da na najbolji način uđete u svet kulinarstva.


PROGRAM KURSA

TRAJANJE: 4 nedelje, 1x nedeljno po 2 sata

CENA: 85 eura

MESTO: Novi Sad

TEME I OBLASTI

1. BEZBEDNOST HRANE, PRAKSA I RUKOVANJE HRANOM (Prijem i skladištenje hrane, Rukovanje hranom i kontrola temperature tokom proizvodnje, Praksa dobre lične higijene, Bezbednost osoblja)

2. MODERNE METODE TOPLOTNE OBRADE HRANE (Osnovne metode toplotne obrade, Sous Vide)

3. PLANIRANJE I ORGANIZACIJA PROIZVODNJE - MISE EN PLACE (Pripremne radnje, Predpriprema – Delimična obrada namirnica)