• +381 21 400 148
  • +381 21 496 333
  • +381 63 271 202
  • +381 64 113 8581

Osnovni kurs poslastičarstva

Šifra oglasa: 2407

Opis

OSNOVNI KURS ZA POSLASTIČARA


Oduvek uživate u pravljenju poslastica? Kada ste prvi put pomislili da želite dublje da zaronite u čari poslastičarstva i produbite svoje znanje?


Bilo iz hobija ili mogućnosti profesionalnog bavljenja ovim pozivom, prilika da uložite u sebe i uživate u onome što se oduvek želeli je uvek prava odluka!


Mogućnosti za pronalaskom posla u ovoj oblasti su uvek velike, a mogućnost za zaposlenjem bićemo i mi u prilici da vam ponudimo kod naših dugogodišnjih poslodavaca u zemlji i inostranstvu. Takođe, ideja da samostalno pokrenete sopstveni posao predstavlja uvek odličan izbor!


O programu za poslastičara nisu potrebna dodatna pojašnjenja, opisi i reči hvale! Dovoljno je samo da pogledate šta vam nudimo u okviru programa za poslastičara i biće vam jasno koliko ćete puno neprocenjivog znanja i novih umeća dobiti u toku perioda njegovog trajanja.


Ono što je najveća vrednost je to što nećete dobiti samo teorijska znanja nego ćete u našem centru imati priliku da kroz praktičan rad na licu mesta naučite kako da teorijska znanja direktno primenite u praksi.


Poželećete da zakoračite u čudesan svet poslastičarstva protkan divnim mirisima i ukusima koji bude sva čula dok budete pravili svoje omiljene poslastice! 


PROGRAM OBUKE


TEORIJSKI DEO

 

  • Uvod u poslastičarstvo: osnovne sanitarne mere, šta je HACCP i čemu služi, organizacija profesionalne kuhinje, osnovni krupan i sitan inventar i osnovne sirovine za proizvodnju poslastičarskih proizvoda. Razlike između proizvodnje kolača u privatnim domovima i u profesionalnoj kuhinji

 

  • BESKVASNA TESTA:

                  -Lisnato: nemački, franucki i holandski metod

                 -Mrvnato: podloga za pite i voćne tartove

                 -Testo za eklere: krempite, ekleri i profiterole

 

  • KVASNA TESTA: lagana, srednje-teška i teška (božićni kolači i kuglofi)

 

  • Proizvodnja poslastičarskih PODLOGA (KORA) 

                  -Podela prema masi, kalorijskoj vrednosti i sadržaju šećera: teške i lake

                 -Podela prema boji: svetle i tamne

                 -Podela prema načinu proizvodnje: Penaste mase  i Masne (maslačne) mase

 

  • Proces lupanja belanaca

 

  • Proizvodnja krema, filova i punjenja

                  -Podela prema gustini

                  -Podela prema sirovini

                  -Standardni kremovi: kastard, puter krem, ganaž, musevi, voćni kremovi (voćni sosovi) 


  • Oblaganje poslastičarskih proizvoda: fondan, puter krem, penaste obloge, karamel, ravne i kraljevske obloge, oblaganje pastama, glazure (voćne glazure - aprikotiranje i glazure na bazi želatina)

 

  • Dekoracija poslastičarskih proizvoda: istiskivanje, pisanje, modelovanje

 

PRAKTIČNI DEO

 

1.Galeta sa sezonskim voćem


2.Podloga za tart * u zavisnosti od vremena i izrada punjenja za tart (npr. tart od malina i čokolade)

 

3.Izrada torte po izboru

  •       Izrada kore za tortu po izboru (npr. Ferero sa tamnim korama sa masnoćom)
  •      Izrada fila za prethodno pripremljene kore
  •      Završavanje prethodno pripremljene torte i priprema za glaziranje i dekoraciju 

4.Izrada musa od 3 vrste čokolade

  •       Izrada kore za mus od čokolade (svetla kora od belanaca)
  •       Izrada musa od čokolade
  •       Prelivanje musa 

5.Tres leches

 

6.Tiramisu sa bobičastim voćem (izrada krema kao gotovog proizvoda)

 

7.Izrada korneta za dekoraciju, vežbanje pisanja i istiskivanja, paniranja, kao i izrada dekoracija od čokolade, osnovno u radu sa fondanom


TRAJANJE: 5 nedelja, 1x nedeljno po 3 sata


CENA: 145 eura, plaćanje 20 eura po prijavi, ostatak u dve rate


MESTO: Novi Sad


POČETAK: 21. Novembar


Ukoliko smatrate da ste savladali sve osnove poslastičarstva i želite da unapredite svoja saznanja, pogledajte šta vam nudimo u okviru Napredni kurs poslastičarstva

 

U cenu su uključeni:

  • teorijska i praktična obuka u centru
  • izrada 6 poslastica po programu+1 poslastica iznenađenja
  • priručnik za poslastičare
  • recepti
  • kompletan radni materijal
  • radni pribor
  • mogućnost zaposlenja
  • zatvorena viber grupa
  • 10% popusta na naredne kurseve i obuke
  • podrška i mogućnost konsultacija za vreme kursa, kao i nakon kursa.
  • sertifikat na kraju za uspešno pohađanje Osnovnog kursa za poslastičara

PRIJAVE SU U TOKU! Pozovite nas i prijavite se putem maila edukacija@agava.rs ili telefona 063/7308484


17110.00 RSD

Molim ulogujte se na sistem

Znate li nekog ko traži posao ili bi koristio ovu uslugu? Pozovi prijatelja i zaradi