• +381 21 400 148
  • +381 21 496 333
  • +381 63 271 202
  • +381 64 113 8581

Kurs i obuka za roštilj majstora

Šifra oglasa: 2397

Opis

Obuka za roštilj majstora

U stalnoj žurbi i zauzeti brojnim obavezama u današnje vreme sve veći broj ljudi se okreće jelu u restoranima, kao i naručivanju i dostavi hrane. Iz tog razloga ugostiteljstvo je oblast koja je stalno u porastu i prilike za posao u ovoj oblasti su brojne.

Svi misle da mogu da budu roštilj majstori i da je biti roštilj majstor lako. Ali baviti se ovim pozivom profesionalno nije ni približno jednostavno i lako kao kada spremate roštilj za malu grupu prijatelja.

Naučite kako se pravi savršena smeša za roštilj, kako da radite sa različitim vrstama roštilja i vrstama mesa, kako da napravite idealan plamen i žar, kao i recepte najboljih majstora za roštilj.

Roštilj majstori su uvek traženi i lako dolaze do prilika za posao, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Mogu da rade u fast food objektima, restoranima, kao i da samostalno sa ovim zanimanjem pokrenu sopstveni posao.

Osposobite se za kratko vreme kao roštilj majstor, naučite tajne ovog zanata, a mi ćemo biti u prilici da najboljim polaznicima ponudimo prilike za posao u zemlji ili inostranstvu. 

Program

1. MERE BEZBEDNOSTI I ZAŠTITA ZDRAVLJA NA RADU

 

·         Osnovna pravila zaštite na radu

·         Primena higijenskih normi pri radu

 

2. VRSTE ROŠTILJA I REŠETKI

 

·         Vrste roštilja

·         Plinski roštilj

·         Roštilji na drva, ugalj ili briket

·         Rešetke za roštilj

 

3. PRIPREMA ROŠTILJA

 

3.1. Priprema vatre i žara

 

·         Drvo za roštilj, ražanj, peku

·         Faza paljenja vatre, potpala

·         Žarenje

·         Kakav žar i rešetka je potrebno u odnosu na meso koje želite peći?

 

3.2. Priprema mesa za roštilj

 

·         Kako narezati svinjsko, jagnjeće, goveđe, teleće meso

·         Mariniranje i soljenje mesa za roštilj

 

3.3. Priprema povrće na roštilju

 

4.0. RECEPTI SA ROŠTILJA

 

Najznačajniji recepti za pripremu roštilja


·         Mućkalice

·         Vešalice

·         Ražnjići

·         Pljeskavice

·         Ćevapčići

·         Kobasice

·         Biftek

·         Živina

·         Ribe

·         Ostale namirnice na roštilju i pepelu

·         Prilozi uz roštilj


PAKETI


Osnovni paket

Obuhvata:

-teorijsku obuku

-praktičnu obuku u okviru edukativnog centra

-priručnik za polaznika

-radni pribor

-trajanje 4 nedelje, 1x nedeljno po 3 sata

-cena 120 eura

-vaučer od 10% popusta na naredne kurseve i obuke u okviru centra 

-vaučer od 20% popusta na kurseve stranih jezika specijalno koncipirane za oblast ugostiteljstva

-sertifikat za uspešno završenu osnovnu obuku za roštilj majstora


Napredni paket