• +381 21 400 148
 • +381 21 496 333
 • +381 63 271 202
 • +381 64 113 8581

Kurs za obuku i usavršavanje kuvara-online

Šifra oglasa: 2394

Opis

KURS ZA OBUKU I USAVRŠAVANJE KUVARA-ONLINE

Kuvar je jedno od najtraženijih zanimanja današnjice. Kulinarstvo je oblast koja se stalno razvija, a kuvari nikada nemaju problema sa zaposlenjem i primanjima.

Kao Agencija za zapošljavanje, naročito specijalizovana za zapošljavanje u oblasti ugostiteljstva, napravili smo kvalitetan i sveobuhvatan program učenja i usavršavanja za jedno od najtraženijih zanimanja na tržištu rada KUVARA!

Pristup kursu je izuzetno ozbiljan, temeljan, i odvija se na izuzetno visokom nivou. Predstavlja kombinaciju našeg iskustva i znanja u ovoj oblasti, a u saradnji sa vrhunskim stručnjakom iz oblasti kulinarstva doktorom Nikolom Vuksanovićem profesorom gastronomije, predstavlja savršeni spoj!

Cilj nam je da što veći broj ljudi dobije odgovarajuće znanje iz oblasti kulinarstva, uz pravilan pristup poslu, a zatim da im nakon završene obuke pomognemo da uđu u ovaj posao tako što ćemo najboljim polaznicima pružiti mogućnost zaposlenja kod naših poslodavaca u zemlji ili inostranstvu.

Kako bi od početka stekli pravilne osnove rada kurs polaznike uvodi na sjajan način u ovu oblast. Detaljno i precizno pokazuje sve segmente rada u kuhinji, uz vođstvo profesora Nikole Vuksanovića koji prati polaznike na svakom koraku tokom obuke. Uči ih kako da pravilno rukuju priborom, kako da se snađu u kuhinji, poštuju higijenske propise, pravilnoj obradi i pripremi namirnica, njihovoj termičkoj obradi, čuvanju namirnica i još mnogo toga. 

Kurs je izuzetno koristan za početnike, ali i za kuvare koji se već nalaze u oblasti kulinarstva i imaju iskustva, a žele da se usavrše svoje znanje, podignu svoj rad na viši nivo i napreduju u poslu. 

Pogledajte koje su to ključne osobine, koje pored znanja i veština mora da poseduje neko da bi bio dobra kuvar Ključne osobine dobrog kuvara 

PROGRAM KURSA

TRAJANJE: 5 nedelja, 2x nedeljno po 1,5 sata

CENA: 135 eura

POČETAK: Oktobar

Zbog aktuelne epidemiološke situacije kako bi smanjili rizik u cilju zaštite zdravlja naših polaznika nudimo vam mogućnost odvijanja kursa online i shodno tome je kurs prilagođen takvoj vrsti nastave.

Na kursu dobijate teorijska znanja iz oblasti kulinarstva praćena prezentacijom i video snimcima koji prikazuju temeljno svaku temu koja se obrađuje i predstavljaju odgovarajuće primere iz dobre proizvođačke prakse. Tokom trajanja časa možete direktno predavaču da postavljate pitanja o svim nejasnoćama i nedoumicama na koja naiđete tokom trajanja predavanja i prezentacije. Nakon svakog časa dobijate materijal sa snimcima i imate mogućnost da odradite praktičan deo odmah nakon časa, a sledeći put da postavite pitanja vezano za sve nejasnoće na koje ste naišli u toku vašeg praktičnog rada.

Online kurs usavršavanja se sprovodi preko aplikacije Zoom, za šta je neophodno da imate istu instaliranu na telefonu ili kompjuteru. Preporuka je da imate na kompjuteru jer na taj način imate dostupan veći ekran i jednostavnije je pratiti program i video zapise.Kursevi se pohađaju u grupi (od 2 do 9 polaznika). Nakon pohađanja online kursa, dobija se Sertifikat i priručnik u pdf formatu, sa svim temama koje su bile obuhvaćene kursom. 

TEME I OBLASTI

1. BEZBEDNOST HRANE, PRAKSA I RUKOVANJE HRANOM (Prijem i skladištenje hrane, Rukovanje hranom i kontrola temperature tokom proizvodnje, Praksa dobre lične higijene, Bezbednost osoblja)

2. SAVREMENI TRENDOVI U ISHRANI (Specijalni obroci, Alergije - intolerancija na hranu)

3. PISANI RECEPTI (Standardizovana receptura, Konvertovanje recepta)

4. MODERNE METODE TOPLOTNE OPBRADE HRANE (Osnovne metode toplotne obrade, Sous Vide)

5. PLANIRANJE I ORGANIZACIJA PROIZVODNJE - MISE EN PLACE (Pripremne radnje, Predpriprema – Delimična obrada namirnica)

6. FONDOVI I SOSOVI (Mother sause, Hladni sosovi, Salsa, Reliš i Čatni) 

7. PRIMENA MESA, ŽIVINA I RIBA U GASTRONOMIJI (Vrste, izbor toplotne obrade i primena mesa Goveda, Živine Riba) 

8. PRIMENA I TOPLOTNA OBRADA POVRĆA, VOĆA, TESTENINE I ŽITARICA (Kako se toplotno obradi povrće,voće, pasta i pirinač)        

9. SALATE I PRELIVI (Primena i saveti) i DEKORACIJA (Prezentacija hrane, Prezentacija hrane na tanjiru)

10. DORUČAK (Primena i priprema jela od jaja, omleti, fritata; Kako pripremiti buffe za doručak)

Ukoliko vas zanima mogućnost pohađanja kursa uživo u okviru našeg centra pogledajte našu varijantu Kurs za obuku kuvara-uživo

Dodatne pogodnosti za polaznike:

 • knjiga autora (edukatora) sa popustom od 20% koja prati teme koje se obrađuju tokom kursa
 • mogućnost prakse u restoranima nakon kursa
 • polaznici postaju kandidati sa prioritetom u pronalasku posla
 • vaučer od 10% popusta na naredne kurseve i obuke u okviru centra 
 • vaučer od 20% popusta na kurseve stranih jezika specijalno koncipirane za oblast ugostiteljstva
 • zatvorena facebook grupa
 • podrška i mogućnost konsultacija za vreme kursa, kao i tokom prakse.
 • sertifikat na kraju za uspešno pohađanje Kursa za učenje i usavršavanje iz teorije Kuvarstva

PRIJAVE SU U TOKU! 

Pozovite nas i prijavite se putem telefona 063/7308484 ili maila edukacija@agava.rs 


16200.00 RSD

Molim ulogujte se na sistem

Znate li nekog ko traži posao ili bi koristio ovu uslugu? Pozovi prijatelja i zaradi