Ciklus kulinarskih radionica je namenjen ljubiteljima hrane i uživaocima dobrih ukusa. Radionice su edukativno-zabavnog karaktera, na kojima ćete steći razna saznanja iz oblasti kulinarstva, ali i uživati u dobroj atmosferi i degustaciji jela koja ste spremali.
UČI, KUVAJ I PROBAJ!
PROGRAM RADIONICA
Radionica za hedoniste: PASTA&VINO
Kako je chef Nenad zamislio ovo?
Uz čašu vina ili šoljicu espressa, u opuštenoj atmosferi, chef Nenad Mijatov će Vam ispričati razlike između različitih tipova paste (Špageti, Raglijatele, Raviole, itd.) i kako da odaberete pravu za Vaš omiljeni recept. Upoznaćete se sa kombinacijama kojima ćete kasnije iznenaditi svoje prijatelje ili porodicu, a Chef Nenad će Vam takođe ukazati na odabir odgovarajućeg vina, ali i otkriti male, „chefovske“ tajne savršene paste.
Šta se sprema kod chefa Nenada?
U toku radionice pripremaće se ručno rađena pasta, u raznim bojama, žuta, zelena i crvena. Praviće se Taljatele, Torteline i Agnelotti, a zatim će se pripremati jela od paste koju ste napravili u različitim kombinacijama u koje će vas uputiti chef Nenad.
Pravićete sledeća jela:
-Taljatele karbonara (pančeta, parmezan)
-Tortelini punjeni kozijim sirom u sosu od majčine dušice i limuna
-Agnelotti sa bundevom u sosu od žalfije
Šta obuhvata radionica?
Kuvanje sa vrhunskim majstorom kulinarstva, gde su obezbeđene sve namirnice kao i potrebna oprema. Vino da doprinese dobroj atmosferi, uz druženje i degustaciju paste koju ste zajednički pripremili. Kao poklon dobijate recepturu, kako bi mogli da ponovite ove recepte i oduševite svoje prijatelje ili porodicu.
Koliko vremena da izdvojim za ovaj užitak?
Radionica traje 3 sata u večernjim časovima.
Kada?
Maj 2024.
Cena radionice iznosi 40 eura, po prijavi se plaća kotizacija 20 eura, ostatak na radionici.
Kotizacija predstavlja ujedno i rezervaciju mesta na radionici.
Prijave i više informacija putem telefona 063/7308484 ili mail-a edukacija@agava.rs.