Kulinarske radionice Pasta&Rižoto

Kulinarske radionice Pasta&Rižoto

3500.00 DIN

Ciklus kulinarskih radionica je namenjen ljubiteljima hrane i uživaocima dobrih ukusa. Radionice su edukativno-zabavnog karaktera, na kojima ćete steći razna saznanja  iz oblasti kulinarstva, ali i uživati u dobroj atmosferi i degustaciji jela koja ste spremali.

UČI, KUVAJ I PROBAJ!

Share

PROGRAM RADIONICA

Radionica za hedoniste: PASTA&VINO

Kako je chef Nikola zamislio ovo?

Uz čašu vina ili šoljicu espressa, u opuštenoj atmosferi, chef Nikola Vuksanović će Vam ispričati razlike između različitih tipova paste (Špageti, Raglijatele, Raviole, itd.), kako da odaberete pravu za Vaš omiljeni recept. Upoznaćete se sa kombinacijama kojima ćete kasnije iznenaditi svoje prijatelje ili porodicu, a Chef Nikola će Vam takodje ukazati na odabir odgovarajućeg vina, ali i otkriti male, „chefovske“ tajne savršene paste.

Šta se sprema kod chefa Nikole?

U toku radionice pripremaće se ručno radjena pasta. Biće izrada Špageta, Taglijatela i Raviola, a zatim će se pripremati jela od paste koju ste napravili u različitim kombinacijama sa mesom, morskim plodovima, pečurkama, parmezanom, bosiljkom u koje će vas uputiti chef Nikola.

Pravićete neka od sledećih jela:

 -Carbonara (pančeta, parmezan)

-Aglio olio (crveni biber, beli luk, čili)

-Ravioli funghi (punjena testenina sa pečurkama)

- Špageti Đenoveze (pesto od bosiljka, parmezana, maslinovog ulja)

- Margarita Taglijatele (sos od paradajza, mocarela i bosiljak)

Šta obuhvata radionica? 

Kuvanje sa vrhunskim majstorom kulinarstva, gde su obezbedjene sve namirnice kao i potrebna oprema. Vino da doprinese dobroj atmosferi, uz druženje i degustaciju paste koje smo zajednički pripremili. Kao poklon dobijate recepturu, kako bi mogli da ponovite ove recepte i oduševite svoje prijatelje ili porodicu. 

Koliko vremena da izdvojim za ovaj užitak?

Radionica traje 3 sata u večernjim časovima.

Kada?

Septembar

Cena radionice je 3.500 rsd.

Radionica za uživanje: RIŽOTO & VINO

Kako je chef Nikola zamislio ovo?

Uz čašu vina i u opuštenoj atmosferi, chef Nikola Vuksanović će Vas naučiti koji je odgovarajući izbor pirinča (Arborio, Vialone, Nano, Carnaroli, itd.) za Vaš omiljeni rižoto, kao i pravi način kako da ga pripremite, a da dobijete savršen rižoto, bilo to u kombinaciji sa mesom, morskim plodovima ili povrćem. Chef Nikola će Vam takodje ukazati na odabir odgovarajućeg vina, ali i otkriti male tajne, kako se ovi specijaliteti pripremaju, a da dobijete rižoto kao iz restorana.

 

Šta se sprema kod chefa Nikole?

U toku radionice pripremaće se rižoto sa raznim vrstama povrća, morskim plodovima i zanimljivim kombinacijama kao izbor chefa Nikole! Kao poklon dobijate recepturu, da možete da ponovite ove recepte i oduševite svoje prijatelje ili porodicu.

Pravićete neka od sledećih jela:

 -Risotto alla Milanese sa šafranom

-Rižoto sa cveklom i maskarponeom

-Rižoto sa pečurkama

-Crni rižoto a la chef Nikola sa sipom

-Rižoto sa plavim sirom i indijskim orahom

Šta obuhvata radionica?

Kuvanje sa vrhunskim majstorom kulinarstva, gde su obezbedjene sve namirnice kao i potrebna oprema. Vino da doprinese dobroj atmosferi, uz druženje i degustaciju rižota koje smo zajednički pripremili.

Koliko vremena da izdvojim za ovaj užitak?

Radionica traje 3 sata u večernjim časovima.

Kada?

Septembar

Cena radionice je 3.500 rsd.

Cena za obe radionice je 6.500 rsd. Broj mesta je ograničen.

Prijave su u toku! Pozovite na 063/7308484 ili se prijavite putem edukacija@agava.rs.