Naučite kako se pravi savršena smeša za roštilj, kako da radite sa različitim vrstama roštilja i vrstama mesa, kako da napravite idealan plamen i žar, kao i recepte najboljih majstora za roštilj.
Osposobite se za kratko vreme za poziv roštilj majstora, naučite tajne ovog zanata, a mi ćemo biti u prilici da najboljim polaznicima ponudimo prilike za posao u zemlji ili inostranstvu.
Program
Teorijski deo obuke
1. MERE BEZBEDNOSTI I ZAŠTITA ZDRAVLJA NA RADU
• Osnovna pravila zaštite na radu
• Primena higijenskih normi pri radu
2. VRSTE ROŠTILJA I REŠETKI
• Vrste roštilja
• Plinski roštilj
• Roštilji na drva, ugalj ili briket
• Rešetke za roštilj
3. PRIPREMA ROŠTILJA
3.1. Priprema vatre i žara
• Drvo za roštilj, ražanj, peku
• Faza paljenja vatre, potpala
• Žarenje
• Kakav žar i rešetka je potrebno u odnosu na meso koje želite peći?
3.2. Priprema mesa za roštilj
• Kako narezati svinjsko, jagnjeće, goveđe, teleće meso
• Mariniranje i soljenje mesa za roštilj
3.3. Priprema povrće na roštilju
4.0. RECEPTI SA ROŠTILJA
Najznačajniji recepti za pripremu roštiljs
• Mućkalice
• Vešalice
• Ražnjići
• Pljeskavice
• Ćevapčići
• Kobasice
• Biftek
• Živina
• Ribe
• Ostale namirnice na roštilju i pepelu
• Prilozi uz roštilj
Praktičan deo obuke:
I nedelja
-Teorijski deo
-Mariniranje mesa-3 vrste marinade
II nedelja-Svinjsko meso-rad na plinskom roštilju i ćumuru
-Pljeskavice
-Ćevapi
-Vešalica
III nedelja-Pileće meso i riba-rad na plinskom roštilju i ćumuru
-Otkoštavanje-piletina
-Rolovanje-piletina
-Filetiranje-riba
-Tortilje-ručno pravljenje
IV nedelja-juneće meso i povrće-rad na plinskom roštilju i ćumuru
-Burgeri
-Ramstek u maramici
-Grilovano povrće
-Prilozi
PREDAVAČ: Mladen Bajić
TRAJANJE: 4 x 4 sata
CENA: 200 eura (40 eura kotizacija po prijavi, preostali iznos na dve rate u toku trajanja obuke)
MESTO: Novi Sad
POČETAK: Novembar 2025.
PRIJAVE SU U TOKU! Pozovite nas i prijavite se putem maila edukacija@agava.rs ili telefona 063/7308484