Kurs za roštilj majstora

Kurs za roštilj majstora

23600.00 DIN

Naučite kako se pravi savršena smeša za roštilj, kako da radite sa različitim vrstama roštilja i vrstama mesa, kako da napravite idealan plamen i žar, kao i recepte najboljih majstora za roštilj.

Share
Roštilj majstori su uvek traženi i lako dolaze do prilika za posao, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Mogu da rade u fast food objektima, restoranima, kao i da samostalno sa ovim zanimanjem pokrenu sopstveni posao.

Osposobite se za kratko vreme za poziv roštilj majstora, naučite tajne ovog zanata, a mi ćemo biti u prilici da najboljim polaznicima ponudimo prilike za posao u zemlji ili inostranstvu. 

Program

Teorijski deo obuke

1. MERE BEZBEDNOSTI I ZAŠTITA ZDRAVLJA NA RADU 

• Osnovna pravila zaštite na radu

• Primena higijenskih normi pri radu 

2. VRSTE ROŠTILJA I REŠETKI 

• Vrste roštilja

• Plinski roštilj

• Roštilji na drva, ugalj ili briket

• Rešetke za roštilj 

3. PRIPREMA ROŠTILJA 

3.1. Priprema vatre i žara 

• Drvo za roštilj, ražanj, peku

• Faza paljenja vatre, potpala

• Žarenje

• Kakav žar i rešetka je potrebno u odnosu na meso koje želite peći? 

3.2. Priprema mesa za roštilj 

• Kako narezati svinjsko, jagnjeće, goveđe, teleće meso

• Mariniranje i soljenje mesa za roštilj 

3.3. Priprema povrće na roštilju 

4.0. RECEPTI SA ROŠTILJA 

Najznačajniji recepti za pripremu roštiljs

• Mućkalice

• Vešalice

• Ražnjići

• Pljeskavice

• Ćevapčići

• Kobasice

• Biftek

• Živina

• Ribe

• Ostale namirnice na roštilju i pepelu

• Prilozi uz roštilj

Praktičan deo obuke:

I nedelja

-Teorijski deo

-Mariniranje mesa-3 vrste marinade

II nedelja-Svinjsko meso-rad na plinskom roštilju i ćumuru

-Pljeskavice

-Ćevapi

-Vešalica

III nedelja-Pileće meso i riba-rad na plinskom roštilju i ćumuru

-Otkoštavanje-piletina

-Rolovanje-piletina

-Filetiranje-riba

-Tortilje-ručno pravljenje

IV nedelja-juneće meso i povrće-rad na plinskom roštilju i ćumuru

-Burgeri

-Ramstek u maramici

-Grilovano povrće

-Prilozi

Obuka obuhvata:

-teorijsku obuku
-praktičnu obuku u okviru edukativnog centra
-priručnik za polaznika
-radni pribor i materijal
-mogućnost zaposlenja
-zatvorenu viber grupu za podršku u daljem radu
-sertifikat za uspešno završenu osnovnu obuku za roštilj majstora

PREDAVAČ: Mladen Bajić

TRAJANJE: 4 x 4 sata

CENA: 200 eura (40 eura kotizacija po prijavi, preostali iznos na dve rate u toku trajanja obuke)

MESTO: Novi Sad

POČETAK: Novembar 2025.

PRIJAVE SU U TOKU! Pozovite nas i prijavite se putem maila edukacija@agava.rs ili telefona 063/7308484