Volite da pravite kolače? Već neko vreme se bavite poslastičarstvom i savladali ste osnove poslastičarstva? Želite da podignete svoj rad na viši nivo i krenete u malo zahtevniju i ozbiljniju izradu kolača? Onda je napredni kurs za poslastičara pravi izbor za vas!
Naučite da kombinujete neobične ukuse, pravite interesantne oblike i idete u korak sa savremenim trendovima. U okviru obuke proći ćete sve faze i postupke u izradi kolača, od vrsta testa i podloga, preko izrade kremova, nadeva, sosova, kavijara, do završnih dekoracija i izrada raznih oblika i ukrasa na naprednom nivou.
Uz vođstvo i instrukcije iskusnih profesionalca, zakoračićete u svet poslastičarstva na potpuno drugačiji način, otvoriće vam se mnogi vidici i steći ćete nova saznanja. Obogatićete svoja umeća novim metodama i tehnikama, pratićete u radu najnovije trendove u oblasti poslastičarstva i imati priliku da svojim poslasticama udahnete novu svežinu, kao i mogućnost da kreirate nove poslastice, zanimljivih kombinacija ukusa i ručno rađenih oblika koji oduzimaju dah.
Za kraj edukacije imaćete prilike da svoje znanje zaokružite priznatim sertifikatom koji će vam pomoći u daljem profesionalnom radu.
PROGRAM
Teorijski deo:
Racionalno korišćenje namirnica I njihova pravilna primena
-Korišćenje određenih delova namirnica koje se svrstavaju pod otpacima I proizvodnja nadeva od istih
-Pravilna termička I mehanička obrada namirnica u cilju proizvodnje nadeva, kremova I sosova
Upoznavanje sa inovacijama estetskog tipa
-Crtanje oblika sa papirnim fišekom, sečenje I dobijanje različitih oblika od čokolade, dekoracije od glukoze, upotreba acetatne folije..
Spajanje ukusa I oblika
-Spajanje ljutog, slatkog I gorkog
Modernizacija standardnih poslastica
-Modernizacija standarnih recepata podrazumeva menjanje oblika poslastice gde ona sama ne gubi njeno značenje
-Modernizacija donosi mogućnost prezentacije poslastica na savremeniji I moderniji način, samim tim I veću potražnju I prodaju.
Praktičan deo
Poslastice koje se prave na radionicama:
1. Praline od crne čokolade sa punjenjem od mente
2. Patašu sa krakelinom i punjenjem od vanile i čokolade
3. Mus srce sa lešnikom i insertom od jagode na hrskavom sableu
4. Mus od tamne čokolade sa lešnikom i kranč glazurom
5. Pavlove korpice sa sezonskim voćem i kremom od bele čokolade
6. Pečeni cheescake New York
7. Krem brule
8. Moderna poslastica iznenađenja
Pri izradi poslastica polaznici će biti upoznati sa sledećim tehnikama i proizvodnjom:
-Postupcima izrade pralina
-Tehnike mirror glaze, velvet, kranč
-Dekoracijama od crne čokolade, sklapanje oblika i boja, rad sa izomaltom
-Temperiranje čokolade
-Izrada krakelina
-Izrada bavarskog krema
-Mus punjenja
-Ganaš krema
-Izrada podloge za mus torte
-Mering mase
-Punjenja za praline
-Kremovi vanila, čokolada, lešnik
-Izrada inserta
TRAJANJE OBUKE: 16 sati (3 nedelje, 1x nedeljno, subotom)
CENA: 205 eura, plaćanje 35 eura po prijavi, ostatak u dve mesečne rate
MESTO: Novi Sad
POČETAK: 25. novembar 2023.
U cenu su uključeni:
-teorijska i praktična obuka u centru
-izrada 7 poslastica po programu+1 poslastica iznenađenja
-priručnik za poslastičare
-poklon recepti
-radni pribor
-kompletan radni materijal
-mogućnost zaposlenja
-zatvorena viber grupa
-10% popusta na naredne kurseve
-podrška i mogućnost konsultacija za vreme kursa, kao i nakon kursa
-sertifikat na kraju za uspešno pohađanje naprednog nivoa Kursa za poslastičara
Ukoliko želite da najpre utvrdite vaša osnovna znanja, pogledajte naš Osnovni kurs poslastičarstva.
PRIJAVE SU U TOKU! Pozovite nas i prijavite se putem maila edukacija@agava.rs ili telefona 063/7308484