Napredni kurs poslastičarstva

Napredni kurs poslastičarstva

21830.00 DIN

Volite da pravite kolače? Već neko vreme se bavite poslastičarstvom i savladali ste osnove poslastičarstva? Želite da podignete svoj rad na viši nivo i krenete u malo zahtevniju i ozbiljniju izradu kolača? Onda je napredni kurs za poslastičara pravi izbor za vas!

Share

Napredni kurs poslastičarstva

Naučite da kombinujete neobične ukuse, pravite interesantne oblike i idete u korak sa savremenim trendovima. U okviru obuke proći ćete sve faze i postupke u izradi kolača, od vrsta testa i podloga, preko izrade kremova, nadeva, sosova, kavijara, do završnih dekoracija i izrada raznih oblika i ukrasa na naprednom nivou.

Uz vođstvo i instrukcije iskusnih profesionalca, zakoračićete u svet poslastičarstva na potpuno drugačiji način, otvoriće vam se mnogi vidici i steći ćete nova saznanja. Obogatićete svoja umeća novim metodama i tehnikama, pratićete u radu najnovije trendove u oblasti poslastičarstva i imati priliku da svojim poslasticama udahnete novu svežinu, kao i mogućnost da kreirate nove poslastice, zanimljivih kombinacija ukusa i ručno rađenih oblika koji oduzimaju dah.

Za kraj edukacije imaćete prilike da svoje znanje zaokružite priznatim sertifikatom koji će vam pomoći u daljem profesionalnom radu.

PROGRAM

Teorijski deo:

Racionalno korišćenje namirnica I njihova pravilna primena

-Korišćenje određenih delova namirnica koje se svrstavaju pod otpacima I proizvodnja nadeva od istih

-Pravilna termička I mehanička obrada namirnica u cilju proizvodnje nadeva, kremova I sosova

Upoznavanje sa inovacijama estetskog tipa

-Crtanje oblika sa papirnim fišekom, sečenje I dobijanje različitih oblika od čokolade, dekoracije od glukoze, upotreba acetatne folije..

Spajanje ukusa I oblika

-Spajanje ljutog, slatkog I gorkog

Modernizacija standardnih poslastica

-Modernizacija standarnih recepata podrazumeva menjanje oblika poslastice gde ona sama ne gubi njeno značenje

-Modernizacija donosi mogućnost prezentacije poslastica na savremeniji I moderniji način, samim tim I veću potražnju I prodaju.

Praktičan deo

Poslastice koje se prave na radionicama: 

1. Čokoladne praline sa ganaš kremom i narandžom

2. Patašu sa kremblom i karamelom

3. Tart noisette sa čokoladnom sferom

4. Lava cake sa rabi sosom i kavijarom

5. Rolat Ana Pavlova

6. Savremeni čokoladni desert

Pri izradi poslastica polaznici će biti upoznati sa sledećim tehnikama i proizvodnjom:

-Postupcima izrade pralina

-Dekoracijama od crne čokolade, tehnikama crtanja, livenja I sečenja čokolade, sklapanje oblika I boja, ornamenti od glukoze

-Temperiranje čokolade

-Izrada krembla

-Izrada bavarskog krema

-Brantajg mase

-Ganaš krema

-Karamel sosa I krema

-Mering mase

-Linzer testa (slatkog)

-Izrade kavijara od bilo kog soka

-Kalkulacije i formiranje cena

TRAJANJE: 5 nedelja, 1x nedeljno po 3 sata

CENA: 185 eura, plaćanje 25 eura po prijavi, ostatak u dve mesečne rate

MESTO: Novi Sad

POČETAK: Oktobar 2022.

U cenu su uključeni:

-teorijska i praktična obuka u centru

-izrada 6 poslastica po programu+1 poslastica iznenađenja

-priručnik za poslastičare

-poklon recepti 

-radni pribor

-kompletan radni materijal

-mogućnost zaposlenja

-zatvorena viber grupa

-10% popusta na naredne kurseve i obuke

-podrška i mogućnost konsultacija za vreme kursa, kao i nakon kursa

-sertifikat na kraju za uspešno pohađanje naprednog nivoa Kursa za poslastičara

Ukoliko želite da najpre utvrdite vaša osnovna znanja, pogledajte naš Osnovni kurs poslastičarstva.

PRIJAVE SU U TOKU! Pozovite nas i prijavite se putem maila edukacija@agava.rs ili telefona 063/7308484