Napredni kurs poslastičarstva

Napredni kurs poslastičarstva

23980.00 DIN

Volite da pravite kolače? Već neko vreme se bavite poslastičarstvom i savladali ste osnove poslastičarstva? Želite da podignete svoj rad na viši nivo i krenete u malo zahtevniju i ozbiljniju izradu kolača? Onda je napredni kurs za poslastičara pravi izbor za vas!

Share

Napredni kurs poslastičarstva

Naučite da kombinujete neobične ukuse, pravite interesantne oblike i idete u korak sa savremenim trendovima. U okviru obuke proći ćete sve faze i postupke u izradi kolača, od vrsta testa i podloga, preko izrade kremova, nadeva, sosova, kavijara, do završnih dekoracija i izrada raznih oblika i ukrasa na naprednom nivou.

Uz vođstvo i instrukcije iskusnih profesionalca, zakoračićete u svet poslastičarstva na potpuno drugačiji način, otvoriće vam se mnogi vidici i steći ćete nova saznanja. Obogatićete svoja umeća novim metodama i tehnikama, pratićete u radu najnovije trendove u oblasti poslastičarstva i imati priliku da svojim poslasticama udahnete novu svežinu, kao i mogućnost da kreirate nove poslastice, zanimljivih kombinacija ukusa i ručno rađenih oblika koji oduzimaju dah.

Za kraj edukacije imaćete prilike da svoje znanje zaokružite priznatim sertifikatom koji će vam pomoći u daljem profesionalnom radu.

PROGRAM

Teorijski deo:

Racionalno korišćenje namirnica I njihova pravilna primena

-Korišćenje određenih delova namirnica koje se svrstavaju pod otpacima I proizvodnja nadeva od istih

-Pravilna termička I mehanička obrada namirnica u cilju proizvodnje nadeva, kremova I sosova

Upoznavanje sa inovacijama estetskog tipa

-Crtanje oblika sa papirnim fišekom, sečenje I dobijanje različitih oblika od čokolade, dekoracije od glukoze, upotreba acetatne folije..

Spajanje ukusa I oblika

-Spajanje ljutog, slatkog I gorkog

Modernizacija standardnih poslastica

-Modernizacija standarnih recepata podrazumeva menjanje oblika poslastice gde ona sama ne gubi njeno značenje

-Modernizacija donosi mogućnost prezentacije poslastica na savremeniji I moderniji način, samim tim I veću potražnju I prodaju.

Praktičan deo

Poslastice koje se prave na radionicama: 

1. Praline od crne čokolade sa punjenjem od mente

2. Patašu sa krakelinom i punjenjem od vanile i čokolade

3. Mus srce sa lešnikom i insertom od jagode na hrskavom sableu

4. Mus od tamne čokolade sa lešnikom i kranč glazurom

5. Pavlove korpice sa sezonskim voćem i kremom od bele čokolade

6. Pečeni cheescake New York

7. Krem brule

8. Moderna poslastica iznenađenja

Pri izradi poslastica polaznici će biti upoznati sa sledećim tehnikama i proizvodnjom:

-Postupcima izrade pralina

-Tehnike mirror glaze, velvet, kranč

-Dekoracijama od crne čokolade, sklapanje oblika i boja, rad sa izomaltom

-Temperiranje čokolade

-Izrada krakelina

-Izrada bavarskog krema

-Mus punjenja

-Ganaš krema

-Izrada podloge za mus torte

-Mering mase

-Punjenja za praline

-Kremovi vanila, čokolada, lešnik

-Izrada inserta

TRAJANJE OBUKE: 16 sati (3 nedelje, 1x nedeljno, subotom)

CENA: 205 eura, plaćanje 35 eura po prijavi, ostatak u dve mesečne rate

MESTO: Novi Sad

POČETAK: 25. novembar 2023.

U cenu su uključeni:

-teorijska i praktična obuka u centru

-izrada 7 poslastica po programu+1 poslastica iznenađenja

-priručnik za poslastičare

-poklon recepti 

-radni pribor

-kompletan radni materijal

-mogućnost zaposlenja

-zatvorena viber grupa

-10% popusta na naredne kurseve

-podrška i mogućnost konsultacija za vreme kursa, kao i nakon kursa

-sertifikat na kraju za uspešno pohađanje naprednog nivoa Kursa za poslastičara

Ukoliko želite da najpre utvrdite vaša osnovna znanja, pogledajte naš Osnovni kurs poslastičarstva.

PRIJAVE SU U TOKU! Pozovite nas i prijavite se putem maila edukacija@agava.rs ili telefona 063/7308484