Osnovni kurs poslastičarstva

Osnovni kurs poslastičarstva

18290.00 DIN

Oduvek uživate u pravljenju poslastica? Kada ste prvi put pomislili da želite dublje da zaronite u čari poslastičarstva i produbite svoja znanja?


Bilo iz hobija ili mogućnosti profesionalnog bavljenja ovim pozivom, prilika da uložite u sebe i uživate u onome što se oduvek želeli da radite uvek je prava odluka!

Share

OSNOVNI KURS POSLASTIČARSTVA

Osnovni kurs poslastičarstva je odlična prilika da utvrdite pravilne osnove rada i naučite kako da na pravi način pristupite izradi poslastica. Bilo da želite da uplovite u profesionalne vode ili se bavite pravljenjem poslastica iz hobija, dobre osnove su najvažnije za dalje usavršavanje i napredovanje u vašem radu.

O programu za poslastičara nisu potrebna dodatna pojašnjenja! Dovoljno je samo da pogledate šta vam nudimo u okviru programa za poslastičara i biće vam jasno koliko ćete puno neprocenjivog znanja i novih umeća dobiti u toku perioda njegovog trajanja.

Ono što je najveća vrednost je to što nećete dobiti samo teorijska znanja nego ćete u našem centru imati priliku da kroz praktičan rad na licu mesta naučite kako da teorijska znanja direktno primenite u praksi.

PROGRAM

TEORIJSKI DEO

-Uvod u poslastičarstvo: osnovne sanitarne mere, šta je HACCP i čemu služi, organizacija profesionalne kuhinje, osnovni krupan i sitan inventar i osnovne sirovine za proizvodnju poslastičarskih proizvoda. Razlike između proizvodnje kolača u privatnim domovima i u profesionalnoj kuhinji

BESKVASNA TESTA:

       -Lisnato: nemački, franucki i holandski metod

       -Mrvnato: podloga za pite i voćne tartove

       -Testo za eklere: krempite, ekleri i profiterole

KVASNA TESTA: lagana, srednje-teška i teška (božićni kolači i kuglofi)

Proizvodnja poslastičarskih PODLOGA (KORA) 

       -Podela prema masi, kalorijskoj vrednosti i sadržaju šećera: teške i lake

       -Podela prema boji: svetle i tamne

       -Podela prema načinu proizvodnje: Penaste mase  i Masne (maslačne) mase

Proces lupanja belanaca

Proizvodnja krema, filova i punjenja

        -Podela prema gustini

        -Podela prema sirovini

        -Standardni kremovi: kastard, puter krem, ganaž, musevi, voćni kremovi (voćni sosovi) 

Oblaganje poslastičarskih proizvoda: fondan, puter krem, penaste obloge, karamel, ravne i kraljevske obloge, oblaganje pastama, glazure (voćne glazure - aprikotiranje i glazure na bazi želatina)

Dekoracija poslastičarskih proizvoda: istiskivanje, pisanje, modelovanje

 

PRAKTIČNI DEO

1. Galeta sa sezonskim voćem

2. Podloga za tart * u zavisnosti od vremena i izrada punjenja za tart (npr. tart od malina i čokolade)

3. Izrada torte po izboru

    -Izrada kore za tortu po izboru (npr. Ferero sa tamnim korama sa masnoćom)

    -Izrada fila za prethodno pripremljene kore

    -Završavanje prethodno pripremljene torte i priprema za glaziranje i dekoraciju 

4. Izrada musa od 3 vrste čokolade

    -Izrada kore za mus od čokolade (svetla kora od belanaca)

    -Izrada musa od čokolade

    -Prelivanje musa 

5. Tres leches

6. Tiramisu sa bobičastim voćem (izrada krema kao gotovog proizvoda)

7.Izrada korneta za dekoraciju, vežbanje pisanja i istiskivanja, paniranja, kao i izrada dekoracija od čokolade, osnovno u radu sa fondanom.

TRAJANJE: 5 nedelja, 1x nedeljno po 3 sata

CENA: 155 eura, plaćanje 25 eura po prijavi, ostatak u dve rate

MESTO: Novi Sad

POČETAK: Septembar 2022.

U cenu su uključeni:

-teorijska i praktična obuka u centru

-izrada 6 poslastica po programu+1 poslastica iznenađenja

-priručnik za poslastičare

-recepti

-kompletan radni materijal

-radni pribor

-mogućnost zaposlenja

-zatvorena viber grupa

-10% popusta na naredne kurseve

-podrška i mogućnost konsultacija za vreme kursa, kao i nakon kursa.

-sertifikat na kraju za uspešno pohađanje Osnovnog kursa za poslastičara

PRIJAVE SU U TOKU! Za više informacija i prijave možete nas kontaktirati putem mail-a edukacija@agava.rs ili telefona 063/7308484