Oduvek uživate u pravljenju poslastica? Kada ste prvi put pomislili da želite dublje da zaronite u čari poslastičarstva i produbite svoja znanja?
Bilo iz hobija ili mogućnosti profesionalnog bavljenja ovim pozivom, prilika da uložite u sebe i uživate u onome što se oduvek želeli da radite uvek je prava odluka!
OSNOVNI KURS POSLASTIČARSTVA
Osnovni kurs poslastičarstva je odlična prilika da utvrdite pravilne osnove rada i naučite kako da na pravi način pristupite izradi poslastica. Bilo da želite da uplovite u profesionalne vode ili se bavite pravljenjem poslastica iz hobija, dobre osnove su najvažnije za dalje usavršavanje i napredovanje u vašem radu.
O programu za poslastičara nisu potrebna dodatna pojašnjenja! Dovoljno je samo da pogledate šta vam nudimo u okviru programa za poslastičara i biće vam jasno koliko ćete puno neprocenjivog znanja i novih umeća dobiti u toku perioda njegovog trajanja.
Ono što je najveća vrednost je to što nećete dobiti samo teorijska znanja nego ćete u našem centru imati priliku da kroz praktičan rad na licu mesta naučite kako da teorijska znanja direktno primenite u praksi.
PROGRAM
TEORIJSKI DEO
-Uvod u poslastičarstvo: osnovne sanitarne mere, šta je HACCP i čemu služi, organizacija profesionalne kuhinje, osnovni krupan i sitan inventar i osnovne sirovine za proizvodnju poslastičarskih proizvoda. Razlike između proizvodnje kolača u privatnim domovima i u profesionalnoj kuhinji
BESKVASNA TESTA:
-Lisnato: nemački, franucki i holandski metod
-Mrvnato: podloga za pite i voćne tartove
-Testo za eklere: krempite, ekleri i profiterole
KVASNA TESTA: lagana, srednje-teška i teška (božićni kolači i kuglofi)
Proizvodnja poslastičarskih PODLOGA (KORA)
-Podela prema masi, kalorijskoj vrednosti i sadržaju šećera: teške i lake
-Podela prema boji: svetle i tamne
-Podela prema načinu proizvodnje: Penaste mase i Masne (maslačne) mase
Proces lupanja belanaca
Proizvodnja krema, filova i punjenja
-Podela prema gustini
-Podela prema sirovini
-Standardni kremovi: kastard, puter krem, ganaž, musevi, voćni kremovi (voćni sosovi)
Oblaganje poslastičarskih proizvoda: fondan, puter krem, penaste obloge, karamel, ravne i kraljevske obloge, oblaganje pastama, glazure (voćne glazure - aprikotiranje i glazure na bazi želatina)
Dekoracija poslastičarskih proizvoda: istiskivanje, pisanje, modelovanje
PRAKTIČNI DEO
1. Galeta sa sezonskim voćem
2. Podloga za tart * u zavisnosti od vremena i izrada punjenja za tart (npr. tart od malina i čokolade)
3. Izrada torte po izboru
-Izrada kore za tortu po izboru (npr. Ferero sa tamnim korama sa masnoćom)
-Izrada dve vrste fila za prethodno pripremljene kore
-Završavanje prethodno pripremljene torte i priprema za glaziranje i dekoraciju
4. Izrada mus torte
-Izrada kore za mus od čokolade (svetla kora od belanaca)
-Izrada musa od bele čokolade
-Insert od maline
5. Tres leches, izrada karamela
6. Tiramisu (izrada krema kao gotovog proizvoda)
7. Bajadera (primer komadnog kolača)
8. Čokoladni tartufi (temperiranje čokolade)
9. Vežbanje pisanja i istiskivanja, paniranja, kao i izrada dekoracija od čokolade , šlaga, velvet glazura, kranč.
TRAJANJE: 4 nedelje, 1x nedeljno po 4 sata
CENA: 175 eura, plaćanje 30 eura po prijavi, ostatak u dve rate
MESTO: Novi Sad
POČETAK: 01. april 2023.
U cenu su uključeni:
-teorijska i praktična obuka u centru
-izrada 8 poslastica po programu+1 poslastica iznenađenja
-priručnik za poslastičare
-recepti
-kompletan radni materijal
-radni pribor
-mogućnost zaposlenja
-zatvorena viber grupa
-10% popusta na naredne kurseve
-podrška i mogućnost konsultacija za vreme kursa, kao i nakon kursa.
-sertifikat na kraju za uspešno pohađanje Osnovnog kursa za poslastičara
Ukoliko već posedujete osnovna znanja, spremni ste za naredni korak Napredni kurs poslastičarstva.
PRIJAVE SU U TOKU! Za više informacija i prijave možete nas kontaktirati putem mail-a edukacija@agava.rs ili telefona 063/7308484