Osnovni kurs poslastičarstva

Osnovni kurs poslastičarstva

20650.00 DIN

Oduvek uživate u pravljenju poslastica? Kada ste prvi put pomislili da želite dublje da zaronite u čari poslastičarstva i produbite svoja znanja?


Bilo iz hobija ili mogućnosti profesionalnog bavljenja ovim pozivom, prilika da uložite u sebe i uživate u onome što se oduvek želeli da radite uvek je prava odluka!

Share

OSNOVNI KURS POSLASTIČARSTVA

Osnovni kurs poslastičarstva je odlična prilika da utvrdite pravilne osnove rada i naučite kako da na pravi način pristupite izradi poslastica. Bilo da želite da uplovite u profesionalne vode ili se bavite pravljenjem poslastica iz hobija, dobre osnove su najvažnije za dalje usavršavanje i napredovanje u vašem radu.

O programu za poslastičara nisu potrebna dodatna pojašnjenja! Dovoljno je samo da pogledate šta vam nudimo u okviru programa za poslastičara i biće vam jasno koliko ćete puno neprocenjivog znanja i novih umeća dobiti u toku perioda njegovog trajanja.

Ono što je najveća vrednost je to što nećete dobiti samo teorijska znanja nego ćete u našem centru imati priliku da kroz praktičan rad na licu mesta naučite kako da teorijska znanja direktno primenite u praksi.

PROGRAM

TEORIJSKI DEO

-Uvod u poslastičarstvo: osnovne sanitarne mere, šta je HACCP i čemu služi, organizacija profesionalne kuhinje, osnovni krupan i sitan inventar i osnovne sirovine za proizvodnju poslastičarskih proizvoda. Razlike između proizvodnje kolača u privatnim domovima i u profesionalnoj kuhinji

BESKVASNA TESTA:

       -Lisnato: nemački, franucki i holandski metod

       -Mrvnato: podloga za pite i voćne tartove

       -Testo za eklere: krempite, ekleri i profiterole

KVASNA TESTA: lagana, srednje-teška i teška (božićni kolači i kuglofi)

Proizvodnja poslastičarskih PODLOGA (KORA) 

       -Podela prema masi, kalorijskoj vrednosti i sadržaju šećera: teške i lake

       -Podela prema boji: svetle i tamne

       -Podela prema načinu proizvodnje: Penaste mase  i Masne (maslačne) mase

Proces lupanja belanaca

Proizvodnja krema, filova i punjenja

        -Podela prema gustini

        -Podela prema sirovini

        -Standardni kremovi: kastard, puter krem, ganaž, musevi, voćni kremovi (voćni sosovi) 

Oblaganje poslastičarskih proizvoda: fondan, puter krem, penaste obloge, karamel, ravne i kraljevske obloge, oblaganje pastama, glazure (voćne glazure - aprikotiranje i glazure na bazi želatina)

Dekoracija poslastičarskih proizvoda: istiskivanje, pisanje, modelovanje

 

PRAKTIČNI DEO

1. Galeta sa sezonskim voćem

2. Podloga za tart * u zavisnosti od vremena i izrada punjenja za tart (npr. tart od malina i čokolade)

3. Izrada torte po izboru

    -Izrada kore za tortu po izboru (npr. Ferero sa tamnim korama sa masnoćom)

    -Izrada dve vrste fila za prethodno pripremljene kore

    -Završavanje prethodno pripremljene torte i priprema za glaziranje i dekoraciju 

4. Izrada mus torte

    -Izrada kore za mus od čokolade (svetla kora od belanaca)

    -Izrada musa od bele čokolade

    -Insert od maline

5. Tres leches, izrada karamela

6. Tiramisu (izrada krema kao gotovog proizvoda)

7. Bajadera (primer komadnog kolača)

8. Čokoladni tartufi (temperiranje čokolade)

9. Vežbanje pisanja i istiskivanja, paniranja, kao i izrada dekoracija od čokolade , šlaga, velvet glazura, kranč.

TRAJANJE: 4 nedelje, 1x nedeljno po 4 sata

CENA: 175 eura, plaćanje 30 eura po prijavi, ostatak u dve rate

MESTO: Novi Sad

POČETAK: 01. april 2023.

U cenu su uključeni:

-teorijska i praktična obuka u centru

-izrada 8 poslastica po programu+1 poslastica iznenađenja

-priručnik za poslastičare

-recepti

-kompletan radni materijal

-radni pribor

-mogućnost zaposlenja

-zatvorena viber grupa

-10% popusta na naredne kurseve

-podrška i mogućnost konsultacija za vreme kursa, kao i nakon kursa.

-sertifikat na kraju za uspešno pohađanje Osnovnog kursa za poslastičara

Ukoliko već posedujete osnovna znanja, spremni ste za naredni korak Napredni kurs poslastičarstva.

PRIJAVE SU U TOKU! Za više informacija i prijave možete nas kontaktirati putem mail-a edukacija@agava.rs ili telefona 063/7308484