Pridružite nam se na ovoj zanimljivoj radionici i upustite se u avanturu pravljenja svog hleba od kiselog testa sa prirodnim kvascem koji će doneti u vaš život brojne zdravstvene benefite, kao i gastronomske užitke.
Da li postoji razlika između hleba sa prirodnim i industrijskim kvascem? Daaaaa! Hleb od kiselog testa se dobija dugotrajnom fermentacijom prirodnog sastava kvasaca i bakterija i donosi brojne benefite u vaš život. Ovaj hleb je sitiji, duže traje, lakše se vari, ima nizak glikemijski indeks, odličan je za crevnu floru, fenomenalog ukusa i teksture.
Šta ćete sve proći u toku radionice:
- starter - šta je i kako nastaje starter, prednosti prirodnog u odnosu na industrijski kvasac
- fermentacija - kako teče proces i na šta utiče
- proces proizvodnje - mešenje i premesivanje, značaj svakog od koraka, značaj ručne obrade testa
- završna obrada - formiranje oblika, hladna fermentacija, priprema i pečenje
- zdravstveni aspekti proizvoda - prednosti u odnosu na standardne pekarske proizvode, uticaj na svarljivost, uticaj na nivo šećera i na crevnu floru
Pokloni za učesnike:
- teglica sa starterom
- korpica za oblikovanje hleba
- prezentacija sa materijalom
- sastojci za pripremu hleba
Dođite i zabavite se na ovoj zanimljivoj radionici i naučite da pravite hleb kao nekad.
Mesto: Novi Sad
Trajanje radionice: 5 sati
Cena: 75 eura (po prijavi kotizacija 25 eura, ostatak na radionici)
Prijave i više informacija putem telefona 063/7308484 ili mail-a edukacija@agava.rs. Prijave traju do popune mesta.