Radionica izrade hleba od kiselog testa

Radionica izrade hleba od kiselog testa

9000.00 DIN

Pridružite nam se na ovoj zanimljivoj radionici i upustite se u avanturu pravljenja svog hleba od kiselog testa sa prirodnim kvascem koji će doneti u vaš život brojne zdravstvene benefite, kao i gastronomske užitke.

Share
Proces fermentacije možemo posmatrati kao pravu životnu silu koja nam omogućava da uživamo u mnogim lepim stvarima u životu-vinu, pivu, sirevima, pa tako  i u hlebu. 

Da li postoji razlika između hleba sa prirodnim i industrijskim kvascem? Daaaaa! Hleb od kiselog testa se dobija dugotrajnom fermentacijom prirodnog sastava kvasaca i bakterija i donosi brojne benefite u vaš život. Ovaj hleb je sitiji, duže traje, lakše se vari, ima nizak glikemijski indeks, odličan je za crevnu floru, fenomenalog ukusa i teksture.

Šta ćete sve proći u toku radionice:

- starter - šta je i kako nastaje starter, prednosti prirodnog u odnosu na industrijski kvasac

- fermentacija - kako teče proces i na šta utiče

- proces proizvodnje - mešenje i premesivanje, značaj svakog od koraka, značaj ručne obrade testa

- završna obrada - formiranje oblika, hladna fermentacija, priprema i pečenje

- zdravstveni aspekti proizvoda - prednosti u odnosu na standardne pekarske proizvode, uticaj na svarljivost, uticaj na nivo šećera i na crevnu floru


Pokloni za učesnike:

- teglica sa starterom

- korpica za oblikovanje hleba

- prezentacija sa materijalom

- sastojci za pripremu hleba

Dođite i zabavite se na ovoj zanimljivoj radionici i naučite da pravite hleb kao nekad.


Datum: 21. septembar 2024.

Mesto: Novi Sad

Trajanje radionice: 5 sati

Cena: 75 eura (po prijavi kotizacija 25 eura, ostatak na radionici)

Prijave i više informacija putem telefona 063/7308484 ili mail-a edukacija@agava.rs. Prijave traju do popune mesta.