Na obuci će biti predstavljeni najnoviji trendovi u svetu poslastičarstva, radiće se savremeni mus deserti sa modernim i trenutno aktuelnim glazurama, razne dekoracije od čokolade sa kalupima, modlama, šablonima, foliji, ručno modeliranje čokolade, dekoracije sa glukoznim i sirupom od javora, tuli dekoracija i razne druge zanimljive tehnike.
U dva dana celodnevne edukacije savladajte veliki broj raznih modernih tehnika, naučite da izrađujete savremene poslastice i podignite svoj rad na viši nivo. Naučite kombinacije različitih ukusa, kremova i masa, savladajte upotrebu savremenih modli, ali i izradu poslastica u kalupima koji se mogu napraviti u bilo kojim uslovima.
PROGRAM
Tehnike koje će se raditi:
1) Patišpanji
- Mućenje celih jaja
- Mućenje jaja odvojeno
- Mering
- Creaming (ulivanje čokolade i putera)
- Direct (brownie)
2) Musevi i kremovi
- Ganache hot infusion (topli ganaz sa infuzijom)
- Crème anglaise
- Crème anglaise ganache
- Cold ganache
- Puree compote (sa dodavanjem pirea)
- Namelaka
3) Inserti
- Kremasti inserti
- Voćni inserti
- Želatin
- Pektin
4)
Hrskavi / kranči sloj
5)
Glazure
- Dark cacao glaze
- Mirror glaze
- Chocolate glaze
- Velvet glaze
6)
Dekoracije
- Ručno pravljena čokolada za modeliranje
- Temeriranje čokolade-oblici, okoladna sfera, rad
sa folijom, leptirići, trouglići, štapići, šaranje sa dve vrste čokolade, vijugice,
istiskivanje, pisanje
- Čokoladna dekoracija na hladnom plehu
- Krispi flakes-ručno pravljeni francuski keks
- Čokoladni truffle
- Dekoracije sa glukoznim sirupom
- Tuli dekoracija
- Dekoracije od javorovog sirupa
1. Winter delight- lagani desert kojeg sačinjavaju namelaka krem od bele čokolade , punjenje od jagoda i limete na tankom patišpanju od bademovog brašna i putera (bez brašna). Te je pogodan desert kao gluten free poslastica za alergične na brašno. Preliven kombinacijom mirror i velvet glazure u crveno-beloj boji.
Osvežavajući i lagan kao što mu sam naziv govori.
2. Snowflake – specifičan spoj kombinacije mlečne čokolade, lešnika i maline, sladak i osvežavajući istovremeno. Odlično izbalansiran musom od mlečne čokolade, inserta od maline i hrskavog kranči dela na tankoj kori od lešnika i mlečne čokolade.
Prelivena torta mirror glazurom u belo-plavoj kombinaciji sa dekoracijom od ručno napravljene pahulje od fondana i dekoracije od bele čokolade.
3. Christmas ball – kolač za ljubitelje manje slatkih poslastica. Crni čokoladni mus bez jaja, višnje i čokoladni patišpanj sa narandžinom koricom. Preliven hrskavom glazurom na bazi kakao putera, crne čokolade i mirrod glazure u crveno-zelenim bojama sa zlatnim detaljima i drškom od čokolade.
4. Exotic passion – vazdušasti ganache monte sa kokosom i dva razlicita inserta- šumsko voce i tropsko voće (mango, ananas, marakuja) da razbije zimske dane. Coconut dacquoise ili kokos kora na bazi belanca, bez brašna i dve različite glazure.
5. Coffe and caramel tartelette – tart korica, napunjena i pečena sa frangipanom od badem brašna, napunjena sa dve vrste ganaža- caramel salted ganas i coffee ganas. Dekorisana sa tartufom od ganaša na bazi kafe i kakao praha .
6. Christmas tree – kolač zanimljivog preseka te se neće prelivati glazurama, već će se dekorisati ručno napravljenom dekoracijom koja će da upotpuni njegov izgled čiji naziv sve govori. Tri vrste čokolade u jednom kolaču.
7. Pistachio raspberry – za prave ljubitelje kombinacije pistaća i maline deserata! Temperirana kugla od čokolade koju pravimo iz dva dela, punimo je nežnim kremom od mlečne cokolade, pistaća i malina. Unutra se nailazi na hrskavi sloj od lešnika i keksa, brauni od crne čokolade kao i nutelu.
TRAJANJE OBUKE: 2x5 sati
PROMO CENA: 185 eura, plaćanje 35 eura po prijavi, preostali iznos na obuci
*Kotizacija predstavlja ujedno i rezervaciju mesta na obuci.
MESTO: Novi Sad
POČETAK: 07 i 08. decembar 2024.
U cenu su uključeni:
-teorijska i praktična obuka u centru
-izrada 7 poslastica po programu
-tačne recepture i normativi
-radni pribor
-kompletan radni materijal
-zatvorena viber grupa
-sertifikat
Prijave i više informacija putem telefona 063/7308484 ili mail-a edukacija@agava.rs. Prijave traju do popune mesta.