SAVREMENI DESERTI I DEKORACIJE

SAVREMENI DESERTI I DEKORACIJE

22200.00 DIN

Na obuci će biti predstavljeni najnoviji trendovi u svetu poslastičarstva, radiće se savremeni mus deserti sa modernim i trenutno aktuelnim glazurama, razne dekoracije od čokolade sa kalupima, modlama, šablonima, foliji, ručno modeliranje čokolade, dekoracije sa glukoznim i sirupom od javora, tuli dekoracija i razne druge zanimljive tehnike.

Share

U dva dana celodnevne edukacije savladajte veliki broj raznih modernih tehnika, naučite da izrađujete savremene poslastice i podignite svoj rad na viši nivo. Naučite kombinacije različitih ukusa, kremova i masa, savladajte upotrebu savremenih modli, ali i izradu poslastica u kalupima koji se mogu napraviti u bilo kojim uslovima.

PROGRAM

Tehnike koje će se raditi:

1)     Patišpanji

        - Mućenje celih jaja

        - Mućenje jaja odvojeno

        - Mering

        - Creaming (ulivanje čokolade i putera)

        - Direct (brownie)

2)     Musevi i kremovi

        - Ganache hot infusion (topli  ganaz sa infuzijom)

        - Crème anglaise

        - Crème anglaise ganache

        - Cold ganache

        - Puree compote (sa dodavanjem pirea)

        - Namelaka

3)     Inserti

        - Kremasti inserti

        - Voćni inserti

        - Želatin

        - Pektin

  4)     Hrskavi / kranči sloj

  5)     Glazure

-  Dark cacao glaze

-  Mirror glaze

-  Chocolate glaze

-  Velvet glaze

6)     Dekoracije

-  Ručno pravljena čokolada za modeliranje

-  Temeriranje čokolade-oblici, okoladna sfera, rad sa folijom, leptirići, trouglići, štapići, šaranje sa dve vrste čokolade, vijugice, istiskivanje, pisanje

 -  Čokoladna dekoracija na hladnom plehu

 -  Krispi flakes-ručno pravljeni francuski keks

-  Čokoladni truffle

-  Dekoracije sa glukoznim sirupom

-  Tuli dekoracija

-  Dekoracije od javorovog sirupa

Deserti koji se prave:

1. Summer delight- lagani desert kojeg sačinjavaju namelaka krem od bele čokolade , punjenje od jagoda i limete na tankom patišpanju od bademovog brašna i putera (bez brašna). Te je pogodan desert kao gluten free poslastica za alergične na brašno.  Preliven mirror glazurom od bele čokolade.

Osvežavajući i lagan kao što mu sam naziv govori.

2. Night butterfly – specifičan spoj  kombinacije mlečne čokolade, lešnika i maline, sladak i osvežavajući  istovremeno. Odlično izbalansiran musom od mlečne čokolade, inserta od maline i hrskavog kranči dela na tankoj kori od lešnika i mlečne čokolade.

Prelivena torta od crne kakao glazure sa dekoracijom od  ručno napravljene domaće čokolade za modeliranje.

3. Chocolate dome – kolač za ljubitelje manje slatkih poslastica. Crni čokoladni mus bez jaja, višnje i čokoladni patišpanj sa narandžinom koricom.  Preliven hrskavom glazurom na bazi kakao putera, crne čokolade i krupno seckanog orašastog voća.

4. Exotic cloud i Exotic passion – vazdušasti ganache monte sa kokosom i dva razlicita inserta- šumsko voce i tropsko voće (mango, ananas, marakuja). Coconut dacquoise ili kokos kora na bazi belanca, bez brašna i dve različite glazure.

5. Coffe and caramel tartelette – tart korica, napunjena i pečena sa frangipanom od badem brašna, napunjena sa dve vrste ganaža- caramel salted ganas i coffee ganas.  Dekorisana sa tartufom od ganaša na bazi kafe i  kakao praha .

6. Triple chocolate mousse – kolač zanimljivog preseka  te se neće prelivati glazurama, već će se dekorisati ručno napravljenom dekoracijom koja će da upotpuni njegov izgled čiji naziv sve govori. Tri vrste čokolade u jednom kolaču.

7. Chocolate ball – za prave ljubitelje čokoladnih deserata! Temperirana kugla od čokolade koju pravimo iz dva dela, punimo je nežnim kremom od mlečne cokolade, vanile i lešnika. Unutra se nailazi na hrskavi sloj od lešnika i keksa, brauni od crne čokolade kao i nutelu.

Kremasto i hrskavo , ali na kraju zaliveno vrućim čokoladnim sosom kao opcija za tople dane, ili hladni čokoladni sos kao servis u tanjiru za toplije dane. 

TRAJANJE OBUKE: 2x5 sati

PROMO CENA: 185 eura, plaćanje 35 eura po prijavi, preostali iznos na obuci

*Kotizacija predstavlja ujedno i rezervaciju mesta na obuci.

MESTO: Novi Sad

POČETAK: 25. i 26. Maj 2024.

U cenu su uključeni:

-teorijska i praktična obuka u centru

-izrada 7 poslastica po programu

-tačne recepture i normativi

-radni pribor

-kompletan radni materijal

-zatvorena viber grupa

-sertifikat 

Prijave i više informacija putem telefona 063/7308484 ili mail-a edukacija@agava.rs. Prijave traju do popune mesta.