Volite da pravite kolače? Bavite se poslastičarstvom i savladali ste osnove? Želite da podignete svoj rad na viši nivo i krenete u malo zahtevniju i ozbiljniju izradu kolača? Onda je napredni nivo pravi izbor za vas!
Naučite da kombinujete neobične ukuse, pravite interesantne oblike i idete u korak sa savremenim trendovima. U okviru obuke proći ćete sve faze i postupke u izradi kolača, od vrsta testa i podloga, preko izrade kremova, nadeva, sosova, kavijara, do završnih dekoracija i izrada raznih oblika i ukrasa na naprednom nivou.
Uz vođstvo i instrukcije iskusnih profesionalca, zakoračićete u svet poslastičarstva na potpuno drugačiji način, otvoriće vam se mnogi vidici i steći ćete nova saznanja. Obogatićete svoja umeća novim metodama i tehnikama, pratićete u radu najnovije trendove u oblasti poslastičarstva i imati priliku da svojim poslasticama udahnete novu svežinu, kao i mogućnost da kreirate nove poslastice, zanimljivih kombinacija ukusa i ručno rađenih oblika koji oduzimaju dah.
Za kraj edukacije imaćete prilike da svoje znanje zaokružite priznatim sertifikatom koji će vam pomoći u daljem profesionalnom radu.
PROGRAM
Poslastice koje se prave na radionicama:
1. Praline od crne čokolade sa različitim punjenjima
2. Pate a Choux-profiterole sa krakelinom i punjenjem od vanile i čokolade
3. Mus torta sa velvet (plišanom) glazurom
-kora od kokosa (gluten free kora) i
-mus od bele čokolade
-insert od maline i limete
4. Komadni čokoladni kolač sa mirror (staklenom) glazurom
-kakao brauni kora
-čokoladni mus bez jaja
-ganache insert
5. Limun tart-izrada prhkog testa sa punjenjem od limun krema
6. New York cheesecakes-pečeni čizkejk sa sosom od marakuje i čokolade
7. Mille Feuille-ručno rađeno lisnato testo sa vanil kremom i slanom karamelom, tehnika laminacije testa (lisnato testo)
8. Tiramisu-tehnika pate a bombe
Pri izradi poslastica polaznici će biti upoznati sa sledećim tehnikama i proizvodnjom:
-Postupcima izrade pralina
-Glazure mirror glaze, velvet, kranč
-Dekoracijama od crne čokolade, sklapanje oblika i boja
-Temperiranje čokolade
-Izrada krakelina
-Izrada prhkog i kuvanog testa
-Izrada lisnatog testa
-Mus punjenja
-Ganaš krema
-Izrada podloge za mus torte
-Tehnike laminacije testa
-Punjenja za praline
-Kremovi vanila, čokolada, lešnik
-Izrada inserta
TRAJANJE OBUKE: 16 sati (3 nedelje, 1x nedeljno, vikendom)
CENA: 225 eura, plaćanje 40 eura po prijavi, ostatak u dve mesečne rate
MESTO: Novi Sad
POČETAK: 08. decembar 2024.
U cenu su uključeni:
-teorijska i praktična obuka u centru
-izrada 8 poslastica po programu
-priručnik za poslastičare
-tačne recepture sa normativima
-radni pribor
-kompletan radni materijal
-mogućnost zaposlenja
-zatvorena viber grupa
-10% popusta na Školu poslastičarstva
-podrška i mogućnost konsultacija za vreme kursa, kao i nakon kursa
-sertifikat na kraju za uspešno pohađanje Škole poslastičarstva
Važne napomene:
-Broj polaznika u grupi je od 6 do 8.
-Nakon popunjenog broja mesta, prijave se zatvaraju.
-Uplata kotizacije predstavlja ujedno i rezervaciju mesta u grupi.
PRIJAVE SU U TOKU! Pozovite nas i prijavite se putem maila edukacija@agava.rs ili telefona 063/7308484