Škola poslastičarstva-NAPREDNI NIVO

Škola poslastičarstva-NAPREDNI NIVO

26550.00 DIN

Volite da pravite kolače? Bavite se poslastičarstvom i savladali ste osnove? Želite da podignete svoj rad na viši nivo i krenete u malo zahtevniju i ozbiljniju izradu kolača? Onda je napredni nivo pravi izbor za vas!

Share

Napredni kurs poslastičarstva

Naučite da kombinujete neobične ukuse, pravite interesantne oblike i idete u korak sa savremenim trendovima. U okviru obuke proći ćete sve faze i postupke u izradi kolača, od vrsta testa i podloga, preko izrade kremova, nadeva, sosova, kavijara, do završnih dekoracija i izrada raznih oblika i ukrasa na naprednom nivou.

Uz vođstvo i instrukcije iskusnih profesionalca, zakoračićete u svet poslastičarstva na potpuno drugačiji način, otvoriće vam se mnogi vidici i steći ćete nova saznanja. Obogatićete svoja umeća novim metodama i tehnikama, pratićete u radu najnovije trendove u oblasti poslastičarstva i imati priliku da svojim poslasticama udahnete novu svežinu, kao i mogućnost da kreirate nove poslastice, zanimljivih kombinacija ukusa i ručno rađenih oblika koji oduzimaju dah.

Za kraj edukacije imaćete prilike da svoje znanje zaokružite priznatim sertifikatom koji će vam pomoći u daljem profesionalnom radu.

PROGRAM

Poslastice koje se prave na radionicama: 

1. Praline od crne čokolade sa različitim punjenjima

2. Pate a Choux-profiterole sa krakelinom i punjenjem od vanile i čokolade

3. Mus torta sa velvet (plišanom) glazurom

-kora od kokosa (gluten free kora) i 

-mus od bele čokolade

-insert od maline i limete

4. Komadni čokoladni kolač sa mirror (staklenom) glazurom

-kakao brauni kora 

-čokoladni mus bez jaja

-ganache insert

5. Limun tart-izrada prhkog testa sa punjenjem od limun krema

6. New York cheesecakes-pečeni čizkejk sa sosom od marakuje i čokolade

7. Mille Feuille-ručno rađeno lisnato testo sa vanil kremom i slanom karamelom, tehnika laminacije testa (lisnato testo)

8. Tiramisu-tehnika pate a bombe

Pri izradi poslastica polaznici će biti upoznati sa sledećim tehnikama i proizvodnjom:

-Postupcima izrade pralina

-Glazure mirror glaze, velvet, kranč

-Dekoracijama od crne čokolade, sklapanje oblika i boja

-Temperiranje čokolade

-Izrada krakelina

-Izrada prhkog i kuvanog testa

-Izrada lisnatog testa

-Mus punjenja

-Ganaš krema

-Izrada podloge za mus torte

-Tehnike laminacije testa

-Punjenja za praline

-Kremovi vanila, čokolada, lešnik

-Izrada inserta

TRAJANJE OBUKE: 16 sati (3 nedelje, 1x nedeljno, vikendom)

CENA: 225 eura, plaćanje 40 eura po prijavi, ostatak u dve mesečne rate

MESTO: Novi Sad

POČETAK: 08. decembar 2024.

U cenu su uključeni:

-teorijska i praktična obuka u centru

-izrada 8 poslastica po programu

-priručnik za poslastičare

-tačne recepture sa normativima

-radni pribor

-kompletan radni materijal

-mogućnost zaposlenja

-zatvorena viber grupa

-10% popusta na Školu poslastičarstva

-podrška i mogućnost konsultacija za vreme kursa, kao i nakon kursa

-sertifikat na kraju za uspešno pohađanje Škole poslastičarstva

Važne napomene:

-Broj polaznika u grupi je od 6 do 8.

-Nakon popunjenog broja mesta, prijave se zatvaraju.

-Uplata kotizacije predstavlja ujedno i rezervaciju mesta u grupi.

PRIJAVE SU U TOKU! Pozovite nas i prijavite se putem maila edukacija@agava.rs ili telefona 063/7308484