Škola poslastičarstva-OSNOVNI NIVO

Škola poslastičarstva-OSNOVNI NIVO

23600.00 DIN

Uživate u pravljenju poslastica? Želite dublje da zaronite u čari poslastičarstva i produbite svoja znanja? Ili jednostavno volite slatkiše?


Bilo iz hobija ili mogućnosti profesionalnog bavljenja ovim pozivom, prilika da uložite u sebe i uživate u onome što oduvek volite da radite uvek je prava odluka za vas!

Share

Škola poslastičarstva-OSNOVNI NIVO

Osnovni nivo poslastičarstva je odlična prilika da utvrdite pravilne osnove rada i naučite kako da na pravi način pristupite izradi poslastica. Bilo da želite da uplovite u profesionalne vode ili želite da se zabavite i bavite se pravljenjem poslastica iz hobija, dobre osnove su najvažnije za dalje usavršavanje i napredovanje u vašem radu.

O programu za poslastičara nisu potrebna dodatna pojašnjenja! Dovoljno je samo da pogledate šta vam nudimo u okviru programa za poslastičara i biće vam jasno koliko ćete puno neprocenjivog znanja i novih umeća dobiti u toku perioda njegovog trajanja.

Ono što je najveća vrednost je to što nećete dobiti samo teorijska znanja nego ćete u našem centru imati priliku da kroz praktičan rad na licu mesta naučite kako da teorijska znanja direktno primenite u praksi.

PROGRAM

TEORIJSKI DEO

-Uvod u poslastičarstvo: osnovne sanitarne mere, šta je HACCP i čemu služi, organizacija profesionalne kuhinje, osnovni krupan i sitan inventar i osnovne sirovine za proizvodnju poslastičarskih proizvoda. Razlike između proizvodnje kolača u privatnim domovima i u profesionalnoj kuhinji

BESKVASNA TESTA:

       -Lisnato: nemački, franucki i holandski metod

       -Mrvnato: podloga za pite i voćne tartove

       -Testo za eklere: krempite, ekleri i profiterole

KVASNA TESTA: lagana, srednje-teška i teška (božićni kolači i kuglofi)

Proizvodnja poslastičarskih PODLOGA (KORA) 

       -Podela prema masi, kalorijskoj vrednosti i sadržaju šećera: teške i lake

       -Podela prema boji: svetle i tamne

       -Podela prema načinu proizvodnje: Penaste mase  i Masne (maslačne) mase

Proces lupanja belanaca

Proizvodnja krema, filova i punjenja

        -Podela prema gustini

        -Podela prema sirovini

        -Standardni kremovi: kastard, puter krem, ganaž, musevi, voćni kremovi (voćni sosovi) 

Oblaganje poslastičarskih proizvoda: fondan, puter krem, penaste obloge, karamel, ravne i kraljevske obloge, oblaganje pastama, glazure (voćne glazure - aprikotiranje i glazure na bazi želatina)

Dekoracija poslastičarskih proizvoda: istiskivanje, pisanje, modelovanje

PRAKTIČNI DEO

1. Rustična pita sa jabukama-priprema prhkog testa sa komadićima maslaca i karamelizovanim jabukama

2. Mini tartovi sa ganašem od crne čokolade i punjenjem od malina

3. Opera-primer klasične torte

    -Izrada kora za tortu

    -Izrada ganaša od kafe i puterkreme italijanskom metodom

    -Glaziranje opere na moderan način i dekorisanje čokoladnim dekoracijama, pisanje

4. Izrada mus deserta-lagani mus sa hrskavom kranč glazurom

    -Izrada korice za musa od čokolade

    -Izrada musa

    -Insert od šumskog voća

5. Tri leće-kremasto i sočno, izrada višenamenske karamele koja se može koristiti za inserte, dekoracije, punjenja za praline

6. Panakota-lagani italijanski klasik, pogodan za keteringe i sve vrste proslava, punjenje od šumskog voća

7. Bajadera od lešnika-tradicionalni klasik

8. Pavlova sa šumskim voćem-primer francuskog tipa meringa, osnovni poslastičarski krem i moderno dekorisanje

9. Creme brule-tehnika ben mari

10. Vežbanje pisanja i istiskivanja, paniranja, temperiranje čokolade i izrada dekoracija od čokolade

TRAJANJE: 4 nedelje, 1x nedeljno, vikendom po 4 sata

CENA: 200 eura, plaćanje 40 eura po prijavi, ostatak u dve rate

MESTO: Novi Sad

POČETAK: Novembar 2024.

U cenu su uključeni:

-teorijska i praktična obuka u centru

-izrada 9 deserata

-priručnik za poslastičare

-tačne recepture i normativi

-kompletan radni materijal

-radni pribor

-mogućnost zaposlenja

-zatvorena viber grupa

-10% popusta na Školu poslastičarstva

-podrška i mogućnost konsultacija za vreme kursa, kao i nakon kursa

-sertifikat na kraju za uspešno pohađanje Škole poslastičarstva

Važne napomene:

-Broj polaznika u grupi je od 6 do 8.

-Nakon popunjenog broja mesta, prijave se zatvaraju.

-Uplata kotizacije predstavlja ujedno i rezervaciju mesta u grupi.

PRIJAVE SU U TOKU! Za više informacija i prijave možete nas kontaktirati putem mail-a edukacija@agava.rs ili telefona 063/7308484