Uživate u pravljenju poslastica? Želite dublje da zaronite u čari poslastičarstva i produbite svoja znanja? Ili jednostavno volite slatkiše?
Bilo iz hobija ili mogućnosti profesionalnog bavljenja ovim pozivom, prilika da uložite u sebe i uživate u onome što oduvek volite da radite uvek je prava odluka za vas!
Škola poslastičarstva-OSNOVNI NIVO
Osnovni nivo poslastičarstva je odlična prilika da utvrdite pravilne osnove rada i naučite kako da na pravi način pristupite izradi poslastica. Bilo da želite da uplovite u profesionalne vode ili želite da se zabavite i bavite se pravljenjem poslastica iz hobija, dobre osnove su najvažnije za dalje usavršavanje i napredovanje u vašem radu.
O programu za poslastičara nisu potrebna dodatna pojašnjenja! Dovoljno je samo da pogledate šta vam nudimo u okviru programa za poslastičara i biće vam jasno koliko ćete puno neprocenjivog znanja i novih umeća dobiti u toku perioda njegovog trajanja.
Ono što je najveća vrednost je to što nećete dobiti samo teorijska znanja nego ćete u našem centru imati priliku da kroz praktičan rad na licu mesta naučite kako da teorijska znanja direktno primenite u praksi.
PROGRAM
TEORIJSKI DEO
-Uvod u poslastičarstvo: osnovne sanitarne mere, šta je HACCP i čemu služi, organizacija profesionalne kuhinje, osnovni krupan i sitan inventar i osnovne sirovine za proizvodnju poslastičarskih proizvoda. Razlike između proizvodnje kolača u privatnim domovima i u profesionalnoj kuhinji
BESKVASNA TESTA:
-Lisnato: nemački, franucki i holandski metod
-Mrvnato: podloga za pite i voćne tartove
-Testo za eklere: krempite, ekleri i profiterole
KVASNA TESTA: lagana, srednje-teška i teška (božićni kolači i kuglofi)
Proizvodnja poslastičarskih PODLOGA (KORA)
-Podela prema masi, kalorijskoj vrednosti i sadržaju šećera: teške i lake
-Podela prema boji: svetle i tamne
-Podela prema načinu proizvodnje: Penaste mase i Masne (maslačne) mase
Proces lupanja belanaca
Proizvodnja krema, filova i punjenja
-Podela prema gustini
-Podela prema sirovini
-Standardni kremovi: kastard, puter krem, ganaž, musevi, voćni kremovi (voćni sosovi)
Oblaganje poslastičarskih proizvoda: fondan, puter krem, penaste obloge, karamel, ravne i kraljevske obloge, oblaganje pastama, glazure (voćne glazure - aprikotiranje i glazure na bazi želatina)
Dekoracija poslastičarskih proizvoda: istiskivanje, pisanje, modelovanje
PRAKTIČNI DEO
1. Rustična pita sa jabukama-priprema prhkog testa sa komadićima maslaca i karamelizovanim jabukama
2. Mini tartovi sa ganašem od crne čokolade i punjenjem od malina
3. Opera-primer klasične torte
-Izrada kora za tortu
-Izrada ganaša od kafe i puterkreme italijanskom metodom
-Glaziranje opere na moderan način i dekorisanje čokoladnim dekoracijama, pisanje
4. Izrada mus deserta-lagani mus sa hrskavom kranč glazurom
-Izrada korice za musa od čokolade
-Izrada musa
-Insert od šumskog voća
5. Tri leće-kremasto i sočno, izrada višenamenske karamele koja se može koristiti za inserte, dekoracije, punjenja za praline
6. Panakota-lagani italijanski klasik, pogodan za keteringe i sve vrste proslava, punjenje od šumskog voća
7. Bajadera od lešnika-tradicionalni klasik
8. Pavlova sa šumskim voćem-primer francuskog tipa meringa, osnovni poslastičarski krem i moderno dekorisanje
9. Creme brule-tehnika ben mari
10. Vežbanje pisanja i istiskivanja, paniranja, temperiranje čokolade i izrada dekoracija od čokolade
TRAJANJE: 4 nedelje, 1x nedeljno, vikendom po 4 sata
CENA: 200 eura, plaćanje 40 eura po prijavi, ostatak u dve rate
MESTO: Novi Sad
POČETAK: Novembar 2024.
U cenu su uključeni:
-teorijska i praktična obuka u centru
-izrada 9 deserata
-priručnik za poslastičare
-tačne recepture i normativi
-kompletan radni materijal
-radni pribor
-mogućnost zaposlenja
-zatvorena viber grupa
-10% popusta na Školu poslastičarstva
-podrška i mogućnost konsultacija za vreme kursa, kao i nakon kursa
-sertifikat na kraju za uspešno pohađanje Škole poslastičarstva
Važne napomene:
-Broj polaznika u grupi je od 6 do 8.
-Nakon popunjenog broja mesta, prijave se zatvaraju.
-Uplata kotizacije predstavlja ujedno i rezervaciju mesta u grupi.
PRIJAVE SU U TOKU! Za više informacija i prijave možete nas kontaktirati putem mail-a edukacija@agava.rs ili telefona 063/7308484