Zašto je važno da se usavršavate?

Usavršavanje je proces koji uvek ima pozitivne ishode. Nova iskustva i informacije bude kreativnost i stvaraju nove prilike.

Postoji bezbroj razloga zbog kojih je važno da se usavršavate, a ovo su samo neki od njih:

1. Zato što znate da možete više

Vi, kao i sve vaše kolege koje rade u obrazovnim ustanovama, iza sebe imate formalno, fakultetsko obrazovanje. To je minimum potreban da bi neko mogao da se bavi prosvetnim radom. Ipak, da biste napredovali u svojoj karijeri i postali lider u obrazovanju, potrebno je više.

Za razliku od formalnog, neformalno obrazovanje je ono što pokazuje trud i želju pojedinca da se izdvoji od ostalih i postane natprosečan. Ono ne samo da vam nudi mogućnost da se usavršite već i da usmerite i osavremenite svoje znanje.

Osobe koje stalno rade na svom profesionalnom razvoju su one koje imaju kapacitet da naprave promenu i zbog toga ih nazivamo liderima u obrazovanju.

 

2. Zato što želite da budete nastavnik 21. veka

Da li ste primetili da su nove generacije učenika potpuno drugačije od prethodnih?

Društvo u kome živimo se konstantno menja, nauka i tehnika se razvijaju velikom brzinom, a ono što je do pre nekoliko godina bilo trend u obrazovanju, danas se smatra zastarelim.

Svaka nova generacija donosi svoje promene, a dobar nastavnik je onaj koji zna kako da ih isprati, koriguje i oblikuje.

Da biste postali nastavnik 21. veka koji svoje učenike razume, neophodno je da pratite trendove razvoja pedagogije, ali i tehnologije, i da nikada ne pomislite da ste završili sa svojim obrazovanjem.

Zbog toga je osnovan Institut za moderno obrazovanje. To je jedino mesto u regionu na kom možete steći najnaprednija znanja i veštine iz oblasti edukacije, pedagogije i upotrebe savremene tehnologije u obrazovanju.

3. Zato što su vam potrebne konkretne veštine

Iako možda pratite stručne časopise i u slobodno vreme dosta čitate, složićete se da je praktičan rad nešto sasvim drugo.

Institut za moderno obrazovanje nastao je kao proizvod promišljanja o tome šta je savremenim nastavnicima potrebno kako bi bili bolji. Kao neophodnost su se pokazale nove veštine i njihova praktična primena u realnim uslovima.

Upravo zbog toga, kreirani su programi na temeljima vrhunskog Cambridge obrazovanja, koje akcenat stavlja na praksu, iskustvo i veštine kao osnovne karakteristike elitnih nastavnika.

 

4. Zato što je vaše mesto među najboljima

KAktif-Dalam-Forum

Kada ste okruženi najvećim stručnjacima, i sami dajete svoj maksimum.

Na Institutu ćete imati priliku da upoznate predavače koji su već dokazali profesionalni autoritet i spremni su da podele svoje znanje i iskustvo sa vama.

Oni su autori knjiga koje čitate i iz kojih učite. Imaćete tu čast da sa njima sarađujete i svojim idejama utičete međusobno jedni na druge.

Partneri Insituta imaju još jednu prednost u odnosu na prosečne nastavnike.

Oni su uvek prvi obavešteni o svim dešavanjima na polju edukacije kao što su konkursi, takmičenja, udruženja nastavnika, inicijative, nagrade i slično.

5. Zato što imate priliku da učite na osnovu primera dobre prakse iz celog sveta

Da li znate da je integracija znanja i veština rastući trend obrazovanja u svetu? Finska, čiji se edukativni sistem smatra najboljim, najnaprednijim i koji svakako daje najbolje rezultate (između ostalog, učenici u Finskoj su uvek među prvima na PISA testovima) uvela je upravo tu integraciju.

Na primer, deca u ugostiteljskim školama širom Finske na časovima engleskog jezika uče stručne izraze koji su im potrebni za rad u restoranu, dok u turističkim školama iz geografije, istorije i istorije umetnosti uče upravo ono što će im biti potrebno kada jednoga dana budu radili kao turistički vodiči.

Ovo je logičan i ispravan metod iz kog se može mnogo naučiti – neka i na vašim časovima nastava bude ovako inovativna, prilagođena vremenu u kome živimo, praktična i primenljiva.

Partneri Instituta za moderno obrazovanje imaju pristup svim informacijama o inovativnim svetskim praksama nalik ovoj. Oni rade na studijama slučaja i analiziraju konkretne primere kako bi u svoj rad uvrstili samo najproduktivnije nastavne metode.

6. Zato što ugled u stručnoj javnosti nema cenu

Da li biste i vi voleli da budete jedan od najuglednijih nastavnika koji čine pedagošku elitu?

Znanja koja ćete steći na Institutu, kreativnost koju ćete razviti i kontakti koje ćete uspostaviti imaju neprocenjivu vrednost.

Oni će vam pomoći da nastavite svoj profesionalni razvoj, a povećaće i vašu motivaciju.

Pored toga, programi za usavršavanje na Institutu kreirani su tako da ne predstavljaju nikakvo opterećenje za polaznike, već da im daju oazu u kojoj imaju slobodu da unapređuju sebe i svoj rad i komuniciraju sa sebi sličnima.

7. Zato što želite da budete spremni za evropsku reformu obrazovanja

Da biste odgovorili zahtevima novih obrazovnih sistema koji se trenutno razvijaju i uskoro stižu i na naše prostore, Institut za moderno obrazovanje je kreirao najkvalitetnije uskostručne programe koji prate evropske trendove obrazovanja.

Što pre počnete sa stručnim usavršavanjem, imate veće šanse da budete među najboljim i najtraženijim profesorima u budućnosti.

8. Zato što se znanje i kvalitet uvek cene

Znanje je nešto što vam nijedan sistem ne može osporiti, bez obzira koliko je rigidan i zastareo. Bez obzira na kom kontinentu živite i u kom ćete sistemu sutra raditi, kvalitet je uvek prepoznatljiv.

Zbog toga se oni koji dolaze u Institut ne plaše promena, već ih sopstvenim primerom izazivaju. Oni redefinišu ulogu nastavnika i koriste sve svoje potencijale.

Profesor po profesor, škola po škola i jednoga dana možemo očekivati drugačiji, bolji obrazovni sistem. Počnite od sebe i pokrenite promenu.